Kultura

V iskanju smisla

14. 12. 2022 avtor: Zavod Novo mesto – Mladinski center Oton

27. november, s sodelavcem Mitjo sva se v večernih urah odpravila v Ljubljano na ogled predstave, pri kateri je sodeloval tudi Mladinski center Oton. Ljubljana je bila meglena, večer hladen, namenjen iskanju smisla.

Oba s sodelavcem sva prvič obiskala nekaj takega kot je senzorialno gledališče. Predstava je bila presenečenje, vendar ne šok, ponudila je razmislek, nove samorefleksije … Zgodbe so se prepletale, a niso bile iste … Predstava je odprla nove ideje o svetu in razumevanju le tega. Ni šlo za tipično gledališko predstavo, kjer bi bili samo gledalci ampak smo bili skozi predstavo povabljeni tudi k aktivnemu sodelovanju. Ne samo to, tekom predstave smo lahko bili tudi v ležečem položaju v katerem smo bili še bolj predani zgodbam predstave. Na celotno razpoloženje pa so vplivali tudi različni vonji, ki so v nas dodatno prebudili različna čustva. Še posebej mi je v mislih ostal vonj borovcev, ki me je spominjal na morje. Predstava je odprla zame vprašanja dobrega in zlega, zgodbe tem kako lahko skupnost sodeluje in kaj je tista resnična vrednost, ki jo imamo v življenju.

Igralci na predstavi so bili vsi mladi, srednješolci oziroma študentje prvih letnikov fakultete vendar so njihove zgodbe bile izjemno zrele in globoke. Vsa pohvala režiserki, sodelujočim in mladim igralcem ter igralkam za fantastičen večer.

Komaj čakamo tudi novomeško premiero in vas ob tem tudi lepo vabimo, da za datum spremljate družbena omrežja senzorialnega gledališča Senzorium in MC Oton!

V iskanju smisla&url=https://www.mlad.si/v-iskanju-smisla/&via=mlad_si" target="_blank">