Okolje in trajnost

V okviru projekta “Očistimo celjske hribe” izdali brošuro

26. 2. 2020 avtor: Uredništvo

Celjski mladinski center je na lanskoletni aprilski prijavni rok programa Evropske solidarnostne enote prijavil projekt “Očistimo celjske hribe”. Projekt je odgovor na problematiko onesnaženosti lokalnega okolja, predvsem v količini zavrženih odpadkov v okolici sprehajalnih poti. Glavna aktivnost projekta je bila enodnevna čistilna akcija, ki je 13. septembra lansko leto potekala po priljubljenih celjskih poteh, ki so z vidika onesnaženosti prav najbolj ogrožene.

Ob zaključku uspešnega projekta, so izdali brošuro o recikliranju odpadkov, ki je namenjena mladim pa tudi tistim, ki se ločevanja odpadkov še ne poslužujejo oz. imajo z njim težave. Javnost želijo spodbuditi k razmisleku o tem, kako pomembno je ločevanje odpadkov na daljši rok.

V sklopu projekta je nastala tudi Facebook skupina “Enostavno drugačni ekologi”, katere namen je izmenjevanje informacij povezanih s projektom, kot tudi s problematiko onesnaženosti na lokalni, nacionalni ter mednarodni ravni. V omenjeni skupini si mladi lahko izmenjajo koristne informacije, pozivajo lokalno skupnost o črnih odlagališčih, dajejo ideje kako reciklirati smeti v uporabne predmete, ipd. Ob tej priložnosti pozivajo vse, ki jih zanima ekologija, da se pridružijo FB skupini.

Vir in foto: Celjski mladinski center