Aktivno državljanstvo / EU zadeve

V Trbovljah bomo aktivni za prihodnost

12. 4. 2024 avtor: Zavod za mladino in šport Trbovlje
plakat tedna

Zavod za mladino in šport Trbovlje (ZMŠT) se pridružuje kampanji Mladinsko delo – aktivni za prihodnost, kjer bodo skupaj z mladimi v ospredje postavljali (mednarodno) mladinsko delo, ki mladim odpira nove priložnosti brezplačnega pridobivanja kompetenc (tudi izven meja Slovenije). Mladi bodo imeli priložnost spoznati mladinsko delo na različnih dogodkih.

Spoznaj mednarodne priložnosti na podcast dialogu »Gremo na kufe«

V torek, 16. 4., bodo preko sproščenega dialoga z mednarodno prostovoljko v obliki podcasta mladim predstavili mednarodne prostovoljske izkušnje s prve roke (Evropske solidarnostne enote), predstavili pa bodo tudi izkušnjo Erasmus+ mednarodnih mladinskih izmenjav (s strani udeležencev in koordinatorjev), in jih s tem navdušili za sodelovanje v mednarodnih mladinskih priložnostih.

European Youth Week Quiz

V Zavodu za mladino in šport Trbovlje mladi organizirajo European Youth Week Quiz (ZMŠT kviz) v soboto, 20. 4., ob 21.00 v ZMŠT, saj so bili uspešni na razpisu za sofinanciranje dogodkov v okviru Evropskega tedna mladih 2024. Tudi s tem dogodkom se pridružujejo kampanji Mladinsko delo – aktivni za prihodnost.

Namen dogodka je nadgraditi dosedanjo dobro prakso mladinskega dela in se posvetiti tistim, ki želijo izražati svoje ideje in inovacije. Pri tem pa želijo še spodbuditi vsaj eno mlado osebo, ki bi v prihodnosti izvedla lastno mladinsko pobudo. Pridružite se jim na tem interaktivnem dogodku, kjer se bodo skupaj učili, ustvarjali in oblikovali boljšo prihodnost za mlade in celotno skupnost.

Dogodek facilitirata Benjamin Murn in Matic Škrbec s pomočjo zagrete skupine mladih pod mentorstvom mladinskih delavcev.

Dogodek nagovarja teme:

vstopnice
Vstopnice za ZMŠT kviz; Foto: ZMŠT

Delavnica o mladinskem delu – aktivni za prihodnost

V Zavodu za mladino in šport vsak torek organizirajo Open Club, kjer spodbujajo mlade, da kvalitetno preživljajo svoj prosti čas preko različnih organiziranih dejavnosti. V torek, 16. 4., bodo v sklopu Evropskega tedna mladih temo Open Cluba namenili delavnici o mladinskem delu, kjer bodo lahko mladi od bližje spoznali delo mladinske delavke in razmišljali o njihovi participaciji v lokalni skupnosti.

Vabljeni na vse dogodke v sklopu Evropskega tedna mladih!

logotip