Angažiraj se / Mladinski dialog

Vabilo na potrošniški dialog

7. 11. 2018 avtor: Uredništvo

Evropska komisija in  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v četrtek, 8. novembra 2018, organizirata potrošniški dialog z naslovom Novi dogovor za potrošnike: posodobitev in izvrševanje potrošniških pravic.

Potrošniška kultura, kakršo poznamo danes, je dokaj nova oblika družbene prakse, za katero se zdi, da se je povsem potiho prikradla in asimilirala v vse vsakodnevne življenjske prakse. Potrošništvo tudi med mnogimi mladimi predstavlja obliko preživljanja prostega časa in življenjskega stila, ki mu mladi sledijo znotraj določenega kulturnega prostora. Vprašanje, ki na tem mestu ostane neodgovorjeno pa je, ali se mladi še lahko uprejo čarom potrošniške ideologije in v kolikšni meri se na področju potrošniške politike zavedajo svojih pravic?

V okviru potrošniškega dialoga se lahko tudi mladi seznanite s potrošniško politiko v EU in podate svoje predloge, kako lahko Evropska komisija še bolje naslovi izzive na trgu.

Dialog bo potekal v slovenščini in angleščini, tolmačenje bo urejeno. Mladi, ki vas zanima tema potrošništva, se lahko prijavite na povezavi TUKAJ.  

Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani Predstavništva.