Zaposlovanje

Vas zanima delo v javni upravi?

21. 10. 2022 avtor: Uredništvo
ekipa MJU

Poleg številnih delodajalcev sta včeraj popoldan tudi Ministrstvo za javno upravo in Upravna enota Ljubljana del kadrovske pisarne preselili na Karierni sejem Alumni UP, kjer so mlade informirali o delovnih mestih v javni upravi.

Na kariernem sejmu v Stožicah, ki ga je organizira Ekonomska Fakulteta v Ljubljani, so svetovalci Ministrstva za javno upravo in Upravne enote Ljubljana mladim odgovarjali na vprašanja, kje lahko pridobijo potrebne informacije o prostih delovnih mestih v državni upravi in upravnih enotah, kako se nanje prijaviti, pa tudi o tem, kako pomembno je delo javnega uslužbenca. Na stojnici ministrstva so bile na voljo tudi informacije o projektih in elektronskih rešitvah, ki jih razvijamo za uporabnike javnih storitev.

Mladi lahko spoznajo, da stereotipi o javnih uslužbencih še zdaleč ne držijo, temveč, da je delovno mesto javnega uslužbenca izjemno pomembno, raznoliko, inovativno, raziskovalno, omogoča karierni razvoj posameznika, pa tudi številna izobraževanja. Javna uprava spodbuja povezovanje, sodelovanje, timsko delo ter iskanje rešitev za izboljšanje javnega sektorja in konkretnih javnih storitev.

Obiskovalci so se lahko podrobneje seznanili z delovnimi področji, ki spadajo pod Ministrstvo za javno upravo ter od bližje spoznali delovne naloge, ki jih opravljajo zaposleni na upravnih enotah. Ker so upravne enote teritorialno organizirane in pokrivajo območje celotne Slovenije, je zaposlovanje možno v vseh upravnih enotah. Zaradi različnosti upravnih storitev, ki ji jih opravljajo uprave enote, lahko takšna zaposlitev predstavlja karierni izziv številnim mladim, ki po zaključku izobraževanja želijo pridobiti zaposlitev v domačem okolju.

Karierni sejem je obiskal tudi državni sekretar Ministrstva za javno upravo Jure Trbič, ki se je srečal z direktorico Centra poslovne odličnosti Moniko Lapanja in svetovalci različnih stojnic. V diskusiji z mladimi je poudaril pomen opravljanja dela v javni upravi, ki po njegovem mnenju ni le navadna zaposlitev, temveč tudi poslanstvo, s ciljem pripevati h kakovosti javnega sektorja.

Informacije, ki so jih podali na kariernem sejmu, vključno s povezavo do prostih delovnih mest, lahko najdete tukaj.

Vir: Ministrstvo za javno upravo