Zdravje

Vikend srečanje s Prebojniki zdravja

9. 11. 2023 avtor: Familija – izobraževalni in terapevtski center
skupina mladih

Zasebni zavod Familija je od 20. do 22. oktobra v Škofji Loki organiziral mladinsko srečanje, ki so se ga udeležili mladi iz vse Slovenije. V prvi vrsti je bilo namenjeno udeležencem programov PUM-O+, ki delujejo v 12 krajih po Sloveniji, k sodelovanju so povabili tudi mlade iz različnih mladinskih centrov ter druge. Na koncu se je v treh dneh programa nabralo kar 39 udeležencev, kar jih je prijetno presenetilo, saj so mladinsko srečanje letos organizirali prvič.

Izvedeno je bilo v okviru triletnega programa spodbujanja zdravega življenjskega sloga mladih Prebojniki zdravja, ki ga financirata Ministrstvo za zdravje in Občina Škofja Loka.

Vikend so preživeli v odlični družbi, spletli so nova prijateljstva, se učili o zdravem življenjskem slogu, predvsem pa so se zabavali. Prvi dan je bil namenjen spoznavanju, različnim družabnim igram, zaključili pa so ga s piknikom v MKC Pri rdeči ostrigi. Naslednji dan so se dobili v prostorih programa PUM-O+ in se ogreli z igrami skupinske dinamike, potem pa se pomerili v letečem kvizu na temo zdravja, ki je vključeval številne športne izzive. Sobotno popoldne je bilo namenjeno negovanju našega duševnega zdravja. Skozi različne terapevtske tehnike so prišli do osebnih zgodb, ki so jih v večernem programu spremenili v gledališko predstavo. Nedeljo so zaključili z deljenjem zaključnih vtisov in evalvacijo celotnega srečanja, sledilo je le še bridko slovo in obljuba, da se naslednjo jesen znova srečajo.

Sledite jim lahko na Facebooku in Instagramu.

MLADI
Foto: Nejc Novak