Izobraževanje / Zaposlovanje

Virtualna karierna sejma za osnovnošolce in srednješolce

23. 9. 2020 avtor: Uredništvo

V Mariboru potekajo priprave za izvedbo dveh Virtualnih kariernih sejmov – sejmov poklicev in izobraževanja, namenjenih osnovnošolcem in srednješolcem.

Organizator letošnjega virtualnega kariernega sejma za osnovnošolce je Mestna občina Maribor, organizator virtualnega kariernega sejma za srednješolce pa Fundacija PRIZMA. Pri priprava sodeluje tudi Zavod RS za zaposlovanje in Zavodom RS za šolstvo.  

Gre za osrednji letni dogodek s področja karierne orientacije in zaposlovanja mladih na območju Maribora in širše regije, ki se je v lanskem letu razdelil v dva dogodka  – v dogodek za osnovnošolce in v dogodek za srednješolce. V letošnjem letu bosta zaradi pandemije Covid-19 oba dogodka prvič potekala v virtualnem prostoru. Za prihodnja leta pa že načrtujejo izvajanje t.i. hibridnega modela kariernega sejma (v  fizičnem in virtualnem prostoru).

Virtualni karierni sejem bo mladim ponujal čim lažji stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci, ki se bodo predstavljali na virtualnih stojnicah. Predstavljeni bodo nekateri deficitarni poklici in poklici prihodnosti. S pomočjo organizacij v mladinskem sektorju bodo predstavljene pomembne obšolske dejavnosti, ki jih mladi potrebujejo za večanje kompetenc in lažji vstop na trg dela. Predstavljene bodo tudi informacije za lažje načrtovanje karierne poti. Virtualno okolje bo omogočalo nove oblike interakcije, pregleden in enostaven dostop do vsebin ter zanimivo uporabniško izkušnjo.

Virtualni karierni sejem za osnovnošolce bo potekal od 16. do 20 novembra 2020.

Virtualni karierni sejem za srednješolce pa od 23. do 27. Novembra 2020.

Sejma bosta poteka preko skupne (zaenkrat pred-vstopne) strani tukaj.

Več.

Vir in foto: Mladi Maribor