Digitalizacija

Virtualni dnevni center v MC ZoS

20. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Zaradi nastale situacije v zvezi s korona virusom je moral tudi Mladinski center Zagorje ob Savi (MC ZoS) zapreti svoja vrata in odpovedati vse svoje dogodke in druženja. Ampak za MC ZoS ekipo in prostovoljce tudi virus ni ovira.

Odločili so se, da se v času karantene posvetijo digitalnemu mladinskemu delu. Začeli so ustvarjati vsebine na socialnih omrežjih, s katerimi spodbujajo mlade, da ustvarjalno zapolnijo svoj prosti čas v samoizolaciji in se zraven tudi kaj novega naučijo. S svojimi rednimi obiskovalci se pogovarjajo preko različnih komunikacijskih kanalov.

V petek (danes), 20. 3. 2020, pa bodo prvič izvedli virtualni dnevni center preko aplikacije Discord. Poleg virtualnega dnevnega centra bojo v bližnji prihodnosti izvedli tudi druge virtualne dogodke. Ob torkih bodo recimo gostili Kahoot! kvize z različnimi tematikami. Ker so tudi veliki oboževalci glasbe, petja in Evrovizije, pa bojo kmalu gostili tudi svojo, manjšo različico tega dogodka. Pridružiš se jim lahko tudi ti, ne glede na to od kje si. 

Poleg virtualnih dogodkov pa vabijo tudi k prostovoljnemu delu, ki vas ne veže na vaš dom. Območno združenje Rdečega križa Zagorje ob Savi in MC ZoS še vedno pozivajo vse zainteresirane in zdrave posameznike in posameznice, ki bi bili pripravljeni nuditi pomoč tistim, ki so zaradi korona virusa najbolj ogroženi.

Zahvaljujeno se vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki ste se že javili za pomoč v trenutni situaciji. Tisti, ki se še niste prijavili in bi želeli pomagati, pa lahko to storite preko spletnega obrazca, dostopnega tukaj.

Vir in foto: Mladinski cente Zagorje ob Savi