Podjetništvo

“Vse to je dobro in dobrega je lahko še več”

31. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Mestni inkubator Ljubljana, ki deluje pod okriljem Mladih zmajev daje glas mladim v mestu, nudi učno-delovno okolje, kjer so dovoljene napake ter omogoča prostor, kjer se udejanjajo vizije prihodnosti. In te ravnokar potekajo skozi program “Kaj je dobro in je lahko še boljše?“, ki z vsako sezono postreže z vpogledom v “sceno” mladih v mestu. Ideje, ki jih mladi želijo uresničiti, da izboljšajo svoja življenja in življenja lokalnih skupnosti, so kot lakmusov papir, ki neusmiljeno izda stanje substance.

Kar v programu ugotavljajo tokrat, je porast idej, ki naslavljajo duševno zdravje mladih, idej, ki vključujejo umetnost kot (delni) odgovor na družbene potrebe mladih, opažajo odločenost za akcijo in željo po prispevanju, ki se kaže skozi zamisli o so-ustvarjalnih in so-delovalnih projektih ter potrebo po ozaveščenju in širjenju tistega, kar je mladim pomembno danes – za njihovo prihodnost.

Zato ponosno predstavljajo Idejalistke in Idejaliste, ki so zaključili izobraževalne delavnice preobrazbe svojih idej v projekte, uspešno pridobili finančno in mentorsko podporo za uresničitev slednjih, ter že začeli z izvajanjem projektov. Zaključili jih bodo do konca junija 2020. Njihov napredek lahko v prihajajočem letu vsak mesec na tem mestu, med zmajevskimi zanimivostmi, spremljate tukaj. Za prvi vtis pa hiter prelet skozi ključne zanimivosti kdo so mladi, ki prinašajo spremembe v mesto in kaj so njihovi projekti.

Tako, predstavili smo vam 12 mladih, ki so se odločili uresničiti svoje ideje. Se jim prihodnjič pridružite? Ne samo mladi, tudi organizacije, ki jim je mar za kakovost življenja v mestu, sodelujejo! Pomemben gradnik programa “Kaj je dobro in je lahko še boljše?” v Mestnem inkubatorju so namreč podporne organizacije, ki mladim udeležencem so-omogočajo izvedbo načrtovanih projektov. K sodelovanju v program 2019/2020 so pristopili: Združenje mladih, staršev in otrok SezamDruštvo Center za pomoč mladimNDP TOZDZavod Bob, Etnika – Zavod za varstvo kulturne dediščine, Nejc Osovnikar, s.p., Gledališče Ane MonroZPM Ljubljana Moste-PoljeMladinska postaja Moste ter MC Ulca.

Vir: Mladi zmaji
Foto: Taja Regent Veras, arhiv Mladi zmaji