Vključenost

#VsismoEU prihaja v Koper

5. 11. 2019 avtor: Uredništvo

Na Mladinski mreži MaMa ponovno pričenjajo z lokalnimi dogodki projekta Vsi smo EU. Tretji lokalni dogodek se bo odvil v petek, 27. septembra 2019 s pričetkom ob 11. uri v Centru mladih Koper (Gregorčičeva ulica  4, 6000 Koper).

Na dogodku mladinskega dialoga boste mladi imeli priložnost spoznati nove poslance in poslanke, ki so bili na majskih volitvah izvoljeni v Evropski parlament. Skupaj z njimi boste govorili o politični participaciji in o aktivnem državljanstvu ter poskušali oblikovati priporočila in ukrepe, ki jih bodo zastopali pri svojem delu v Evropskem parlamentu.

Pogovor se bo osredotočal na pomen različnih ukrepov EU pri spodbujanju mladih k aktivni participaciji in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih, ki poudarja in spodbujaja prihodnost EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in kakovost mladinskega dela.

Predlagane teme za uvodno predstavitev in pogovor ter delavnico:

Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnice, najkasneje do petka, 20. septembra 2019. K prijavi spodbudite tudi prijatelje! Več informacij najdete v vabilu.

Projekt Vsi smo EU – dialoga mladih je podprt s strani programa Erasmus + Mladi v akciji, pri čemer gre za široko področje povezovanja mladih na lokalni ravni z namenom vplivanja na odločevalce na nacionalnem in evropskem nivoju.
Vir in foto: Mladinska mreža MaMa