Kultura

Web Nox: Razstava Nika Škorjanca

29. 11. 2022 avtor: MKC Maribor
nik_skorajnc_gol

V 3D galeriji Web Nox, ki je dostopna na spletni strani Galerije Media Nox, je na ogled razstava z naslovom Gol / Naked mladega umetnika Nika Škorjanca.

Nik Škorjanc se v galeriji Web Nox predstavlja s serijo besedne umetnosti, naslovljene Gol. S kombinacijo poezije in risbe preizprašuje pomen golote in razgaljenosti – ne le fizične. V seriji postavlja vprašanja, koliko sploh pomeni golota telesa in besed; če se kdaj razgalimo prehitro in če z goloto lahko koga prizadanemo.

nik_skorajnc_gol
Nik Škorjanc: Gol / Naked

O avtorju:

Nik Škorjanc (2005) trenutno obiskuje 3. letnik Gimnazije Slovenske Konjice. Z umetnostjo se ukvarja že od od otroštva, resneje se ji je posvetil že v 6. razredu osnovne šole. Takrat je na mednarodnem likovno-literarem natečaju v Avstriji dosegel prvo mesto. Od prve zmage je prejel že kar nekaj nacionalnih in mednarodnih nagrad, izdal dve pesniški zbirki ter dosegel zmago na natečaju Mladi upi.

Ustvarja v različnih medijih, kot je tradicionalna likovna umetnost, mešani mediji, fotografija, video, literatura in gledališče. V svojem ustvarjanju se posveča človekovi intimi, čutnosti in izražanju močnih emocij, kot so notranji razkol, depresija, evforija.