Kultura

Z mlad.si obišči najbolj KUL Abonma v Ljubljani

6. 10. 2023 avtor: Uredništvo
banner KUL abonmaja

Mlad.si in Lutkovno gledališče Ljubljana te vabita, da se vpišeš v KUL Abonma, ki se z letošnjo sezono vrača na ulice naše male prestolnice.

Sodelovanje med mlad.si, portalom, ki že več kot 10 let povezuje mlade v Sloveniji z mladinskim sektorjem in odločevalci, hkrati pa informira in zabava, ter Lutkovnim gledališčem Ljubljana s KUL Abonmajem obeta nekaj posebnega!

Portal mlad.si s sloganom Križišče mladosti nastaja pod spretnimi prsti mlade ekipe, ki ustvarja številne aktualne in za mlade relevantne vsebine, te pa vključujejo vse od dopisniških razmišljanj in svežih novic mladinskega sektorja do poglobljenih intervjujev, reportaž dogodkov do privlačnih vsebin na socialnih omrežij in celo podcastov!

Obenem portal mlad.si na enem mestu združuje tudi vse organizacije za mlade v Sloveniji, ki mladim ponujajo možnosti za pridružitev v njihovem lokalnem ali pa tudi v nacionalnem okolju, pestro paleto priložnosti pa tokrat dopolnjuje KUL Abonma, za mlade med 15. in 26. letom.

Lutkovno gledališče Ljubljana, skupaj z ostalim organizacijami na področju kulture, ki soustvarjajo KUL Abonma, tako kot mlad.si, spodbuja kulturno udejstvovanje in razvoj mlade publike na različnih področjih umetnosti.

Pripravite se, odpravljamo se na KUL Abonma!

Ekipa mlad.si tako sprejema prav posebno nalogo in na Križišče mladosti prinaša kulturno-umetniške vsebine, ki bodo nastajale v sodelovanju s KUL Abonmajem, s čimer bomo s pestrimi vsebinami na portalu in na naših družbenih omrežjih mlade tudi v jesenskih dneh spodbujali h kulturnemu udejstvovanju.

Kaj se bo dogajalo?

Nova sezona prinaša nov, svež vihar kulture in umetnosti. Mladi med 15. in 26. letom bodo tako imeli priložnost, da se potopijo v svet živopisanih produkcij s področja gledališča, filma, glasbe in vizualne umetnosti, ki nastajajo pod streho več javnih kulturnih zavodov.

Kaj vse te v letošnjem šolskem letu čaka v KUL abonmaju preveri tukaj, na spletni strani abonmaja.

Dogodke v sklopu abonmaja najdeš tudi v koledarju dogodkov na mlad.si.

Otvoritveni dogodek se bo odvil že 10. oktobra! Več informacij najdeš tukaj.

Kako se lahko vpišem v abonma?

V KUL abonma se lahko vpišeš do 10. oktobra 2023 na blagajni Lutkovnega gledališča Ljubljana ali preko spletne prodaje. Za zamudnike je možen vpis še do drugega dogodka, ki bo med 18. in 20. oktobrom v Kinodvoru. Po nakupu boš o konkretnih datumih predstav in dogodkov obveščen_a po e-pošti, vstopnice za posamezni dogodek pa dvigneš s potrdilom, ki ga boš prejel_a na tvoj e-naslov in osebno izkaznico.

Več informacij o abonmaju najdete tudi na njihovem Facebook in Instagram profilu.

Program abonmaja skupaj z Lutkovnim gledališčem Ljubljana soustvarjajo Kinodvor, Kino Šiška, Mednarodni grafični likovni center, Slovensko mladinsko gledališče, Zavod Flota in Narodna galerija.

Za jesensko kulturno-umetniško doživetje na Križišču mladosti spremljaj mlad.si!