Mladinsko delo

Z mladinskim delom seznanjamo tudi šole

22. 12. 2022 avtor: Voluntariat

Konec novembra je Zavod Voluntariat v okviru Mreže MOST (Mreža mednarodnih mobilnosti mladih) skupaj z Uradom za mladino MOL, organiziral predstavitev mladinskega dela v Mestni občini Ljubljana, ki je bila namenjena učiteljem ljubljanskih osnovnih šol.

Udeleženci so na srečanju spoznali priložnosti, ki jih ponujata neformalno učenje in mladinsko delo. Seznanili so se s ponudbo prostočasnih mladinskih projektov in programov za mlade v Ljubljani, učinki neformalnega učenja na mlade in primeri dobrih praks povezovanja neformalnega in formalnega izobraževanja. Ker so pomemben del mladinske dela mednarodne mobilnosti, so jim predstavili tudi priložnosti za vključevanje v mednarodno mladinsko delo in programe financiranja. V svoje učilnice pa so “odnesli” tudi metode mladinskega dela.

Dogodek je spodbudila raziskava “Mladinski centri in prosti čas – kaj si želiš?”, ki je pokazala, kako izbrana skupina mladih devetošolcev in dijakov preživlja prosti čas, kako razumejo mladinsko delo in kakšna je njihova vključenost v lokalne mladinske centre.