Kultura

»Začini« si večer v Hiši mladih Ajdovščina

27. 7. 2020 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina

MKC Hiša mladih Ajdovščina v poletnih mesecih za mlade prirejajo sklop »kulturno začinjenih« dogodkov, kjer se bodo s pesnico, pisateljico in trenerko učenja, Aljo Furlan, družili ob knjigi, hrani in glasbi.

Prvo srečanje je bilo v četrtek, 16. julija, ko je pisateljica predstavila svojo knjigo Ptice resnice. Tokrat so se ji v so-klepet pridružile tri mlade lokalne ustvarjalke. Ajdovka Eva Hočevar je predstavila njen knjižni prvenec v angleščini pod mentorstvom profesorice Martine Kobal, ki vključuje dve kratki zgodbi z naslovom Fill in the Blanks in MeMyself, & Noah. Pri knjigi sta sodelovali Evini prijateljici, prav tako domačinki, ilustratorki Lara Ličen in Nuša Valerijev.

Dogodek je ponudil zanimiv klepet v posebni večerni atmosferi nadvse zanimivih ustvarjalk ter ob tolkalskih ritmih že vsem poznanega Gala Furlana. Eva se v prostem času ukvarja tudi s petjem, tako sta skupaj z Juretom Ipavcem (kitara) dodatno popestrila večer. Za kulinarično noto je poskrbel domač ljubitelj in ustvarjalec drožnih dobrot, Erik Dietz.

V avgustu bosta sledila še dva podobna večera, a naj njuna vsebina ostane za enkrat še skrivnost. Ob vsakem srečanju bodo izžrebali tudi knjižno nagrado iz sklopa predstavljenih knjig, ki jo podarja Zavod Magarana.

Spremljajte Hišo mladih na njihovi spletni strani in Facebook-u.

Vir in foto: MKC Hiša mladih Ajdovščina