Aktivno državljanstvo

Zakaj na EU volitve, v prikupnem videu pripovedujejo tudi babice in dedki

30. 4. 2024 avtor: Jerneja Potočnik
eu volitve

Če se mladim morda tu in tam demokracija zazdi samoumevna, pa naši stari starši še pomnijo čase, ko ni bilo tako. Prav zato v posebnih videih Evropskega parlamenta vabijo na bližajoče se volitve …

Evropski parlament je te dni začel sklepno fazo komunikacijske kampanje pred junijskimi evropskimi volitvami, katere osrednje sporočilo je: Uporabi svoj glas, sicer bodo o tvoji prihodnosti odločili drugi!

Z zadnjo potezo tako še bolj poudarjajo pomen udeležbe na volitvah in zaščite demokracije. V štiriminutnem videu z naslovom »Naša demokracija, naša prihodnost« starejši prebivalci delijo svoje spomine na boj za demokratične pravice in jih prenašajo na mlajše generacije.

Ob tem je predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola povedala, da demokracija Evropske unije ni bila še nikoli tako pomembna kot doslej, ko se po svetu soočamo s številnimi varnostnimi izzivi in vprašanji.

Tako je vse volivce širom po EU pozvala k udeležbi na volitvah, ki nas čakajo med 6. in 9. junijem ter vsem položila na srce, da s svojim glasom odločamo o usmeritvi Evrope v naslednjih petih letih in o tem, v kakšni Evropi bomo živeli.

Videoposnetek je opomnik, da so demokratične pravice dragocen dar, ki ga ne gre samoumevno jemati. Tako je dolžnost, da se udeležimo volitev in sodelujemo pri oblikovanju prihodnosti Evrope, povsem naša.

Še je čas, da spoznaš bistvo EU volitev

Se ti zdi, da še ne veš dovolj o EU volitvah, da bi se jih bilo vredno udeležiti? Nič zato! Časa je še na pretek. Pobrskaj po mlad.si, kjer najdeš obilico uporabnih informacij, vse, kar moraš vedeti, pa te čaka tudi tukaj.

Vir naslovne fotografije: Facebook profil Evropskega parlamenta