Mladinski sektor / Organizacije za mlade

Zaključek programa Mladost na burji

28. 6. 2023 avtor: Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina
Mladost na burji

Četrto programsko obdobje programa Mladost na burji se je ob koncu šolskega leta zaključilo s slovesno podelitvijo priznanj Zlata Kastra devetošolcem treh osnovnih šol. Prireditev je potekala v sredo, 21. junija, v prostorih Doma krajanov Ajdovščina. Mlade sta nagovorila vodja programa Mladost na burji, Urška Brežnjak, in župan občine Ajdovščina, Tadej Beočanin. Priznanja in značko Zlata Kastra je prejelo štirinajst učencev Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina pod mentorstvom Nataše Čuk, sedem učenk Osnovne šole Dobravlje pod mentorstvom Tamare Šuligoj in šest učencev Osnovne šole Col pod mentorstvom Nives Žibrik. Zahvale za predano delo so iz rok župana prejeli tudi ravnatelji vseh šol v občini, mentorji in koordinatorji programa Mladost na burji ter predstavniki sodelujočih organizacij.

Program z raznolikimi in kvalitetnimi vsebinami bogatijo sodelujoče organizacije iz lokalne skupnosti – Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, Rdeči Križ Slovenije – Območno združenje Ajdovščina, Pilonova galerija, Zavod za šport, Zavod Beta – Inštitut za razvoj družbe, Mladinski svet Ajdovščina, Lavričeva knjižnica in Regijska razvojna agencija ROD.

Prireditev sta spretno povezovali šestošolki Ota Marc in Vita Batič z Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina. Mladi glasbeniki – harfistka Meta Kržišnik Furlan pod mentorstvom Erike Bersenda ter kitaristki Eva in Neža Žvokelj pod mentorstvom Anteja Radnića z Glasbene šole Vinka Vodopivca pa so poskrbeli za ubrano glasbeno spremljavo.

Teden pred tem sta župan in vodja programa obiskala učence na Osnovni šoli Col, vrtčevske otroke v vrtcu pri Osnovni šoli Otlica, učence Podružnične osnovne šole Lokavec in učence Podružnične osnovne šole Budanje. Pohvalila sta jih za izvedene aktivnosti v programu Mladost na burji in jim podelila priznanja in značke na stopnji Hubelj, Čaven in Kastra. Vrtčevski otroci pa so se razveselili majic na stopnji Grozdek. Srečanja z učenci in učitelji so potekala v sproščenem in prisrčnem vzdušju. Učenci so se obiska župana zelo razveselili. Presenetili so ga s svojim navdušenjem, pozitivno energijo in kulturnim programom.

Iskrene čestitke vsem udeležencem v programu. Prijetne počitnice, ponovno se srečamo jeseni v novi sezoni programa Mladost na burji.

Urška Brežnjak,
vodja programa Mladost na burji

Skupinska slika
Mladost na burji