Mlade družine

Zaključni dogodek Škisove štorklje

24. 3. 2021 avtor: Uredništvo

Škisova štorklja je projekt, ki ga Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) organizira za mlade študentske družine in najmlajše bodoče škisovce. Zaključuje se tradicionalna, že 16. Škisova štorklja!

Prvi del projekta, likovni natečaj za najmlajše, se je zaključil v ponedeljek, sklepno dejanje pa bo webinar »Starševstvo je lep, a odgovoren poklic«. S projektom želijo izpostaviti ideji aktivnega vključevanja mladih družin v skupnost in ozaveščanja javnosti glede problematike študentskih družin ter informiranje mladih družin glede novosti in ugodnosti, ki jim jih omogoča država.

Projekt je potekal v obliki likovnega natečaja za najmlajše, ki so lahko svoje izdelke na temo »Pomlad se prebuja« s pomočjo staršev do ponedeljka poslali na njihov naslov. Vsi prejeti likovni izdelki bodo nagrajeni, in sicer s pomočjo žreba. Žreb bo potekal na zaključku projekta, ki so se ga vseeno odločili izvesti, vendar v prilagojeni obliki. Zaključni dogodek bo tako letos izveden v spletnem okolju, in sicer v obliki webinarja, s katerim želijo mladim staršem ponuditi kakovostne vsebine in koristne nasvete.

Predavanje z naslovom »Starševstvo je lep, a odgovoren poklic« bo na sporedu 29. 3. 2021 ob 17. uri, izvedla pa ga bo Mateja Petric, direktorica Posvetovalnice za učence in starše Novo mesto.

Prijave so možne na povezavi.

Pri izvedbi projekta in pripravi darilnih paketov za otroke pa so jim pomagali DM, Kamp Menina, Argeta, Pikapolonica, Ljubljanske mlekarne, Žito, Družinski park Stari vrh, Mini bini, Minicity, Hiša Šiška, Montessori materials, Minu company, Sivili otroška oblačila, Lidl in, Citypark.

Več informacij pa najdete na spletni strani Zveze ŠKIS ali v Facebook dogodku.

Projekt je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Vir: Zveza ŠKIS