Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Zaposlitveni bazar v Ajdovščini

6. 11. 2018 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina

V dvorani Zavoda za šport Ajdovščina je v organizaciji Mladinskega centra Hiša mladih Ajdovščina v torek, 23.10.2018, potekal že šesti Zaposlitveni bazar v zadnjih petih letih, namenjen osnovnošolcem za lažjo odločitev, kam po koncu šolanja.

Na bazarju so se več kot 300 osnovnošolcem predstavile številne srednje oziroma poklicne šole in nekatera uspešna domača podjetja. Prireditev se je v več letih izkazala za zelo smiselno in koristno za učence, saj lahko na enem mestu pridobijo ogromno informacij, ki jim pomagajo pri odločitvi, kam po osnovni šoli. Spodbudno je opaziti, kako se srednje šole vsako leto bolj in bolj trudijo na čim bolj izviren način pritegniti osnovnošolce, da se odločijo za vpis v njihove programe, ki iz leta v leto pridobivajo na kvaliteti.

Kljub temu, da je večina osnovnošolcev že zelo zgodaj odločenih kam po osnovni šoli, mnogi ravno na dogodkih kot je ajdovski Zaposlitveni bazar najdejo pravo motivacijo za izbiro nadaljnjega šolanja. Zaposlitveni bazar je obenem tudi vključen v občinsko Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela.

Več