Neformalno izobraževanje / Prostovoljstvo

Zavod Manipura pripravil delavnice v okviru Evropskega tedna mladih

23. 4. 2024 avtor: Zavod MANIPURA
mladi

V Zavodu Manipura smo v okviru Evropskega tedna mladih pripravili tri delavnice za mlade, s katerimi smo dijakom Biotehniškega šolskega centra Naklo in udeležencem PUM-O Radovljica približali EU učne mobilnosti za mlade s področja neformalnega učenja.

Delavnice so bile izvedene na zabaven in interaktiven način, kot simulacija trajnostnega popotovanja po Evropi in spoznavanja mladih iz drugih držav. Udeleženci so v manjših skupinah “potovali” v šest različnih držav: Francijo, Španijo, Poljsko, Grčijo, Turčijo in Gruzijo.

Tam so se družili z “lokalnimi” mladimi (prostovoljci Evropske solidarnostne enote), ki so za njih pripravili različne aktivnosti: gradnjo Eifflovega stolpa, španske plese, poljske lomilce jezika, pisanje z grškimi črkami, skok iz ene celine na drugo v Istanbulu ter gruzijsko arhitekturo z lego kockami. Hkrati so mladi dobili vse potrebne informacije o možnosti vključitve v aktivnosti Discover EU, mladinske izmenjave ter prostovoljstvo v okviru progama Evropska solidarnostna enota.