Aktivno državljanstvo / Prostovoljstvo

»Želim živeti v svetu, kjer je solidarnost vrednota vseh nas.« 

22. 9. 2023 avtor: Slovenska fundacija za UNICEF
prostovoljke UNICEF-a Slovenija

Si tudi ti želiš, da bi bil svet solidarnejši, še posebej do najbolj ranljivih? Bi s svojimi talenti ustvarjal_a svet po meri otrok, hkrati pa pridobival_a nove izkušnje in poznanstva? Te zanima, kako je od blizu videti delo mednarodne humanitarne organizacije? 

Če si vsaj na eno od zgornjih vprašanj odgovoril_a z DA, te vabimo, da se pridružiš prostovoljkam in prostovoljcem UNICEF-a Slovenija. 

Prostovoljna dela na UNICEF-u Slovenija so zelo raznolika in obsegajo: 

Veliko del je mogoče opraviti na daljavo, nekatera se opravljajo v Ljubljani in druga na terenu v ostalih krajih po Sloveniji. 

S prostovoljstvom pri UNICEF-u Slovenija lahko: 

»Prostovoljstvo mi zelo veliko pomeni, ker si želim živeti v svetu, kjer je solidarnost vrednota vseh nas,« je o svoji odločitvi za prostovoljstvo na UNICEF-u Slovenija povedala 28-letna Naida, dolgoletna prostovoljka. 

Skozi celotno prostovoljstvo ti bo v oporo mentorica. Pred vsakim zahtevnejšim delom poskrbimo za ustrezno usposabljanje, kjer prostovoljce opremimo s ključnimi informacijami in orodji za delo. 

Ob koncu leta oziroma že vmes na željo prostovoljca izdajamo potrdila, ki ti lahko pridejo prav v okviru prakse na fakulteti ali kot dodatek k življenjepisu.

V kolikor tudi tebe zanima prostovoljstvo na UNICEF-u Slovenija, te vabimo, da se nam pridružiš! Na spletni strani najdeš več informacij ter obrazec za prijavo. Lahko pa nas direktno kontaktiraš na naveden e-mail naslov ali telefonsko številko na spletni strani. Se veselimo!