Izobraževanje

Znanost o veščinah – preventivna kampanja “Najprej poslušaj”

27. 7. 2022 avtor: Inštitut za raziskave in razvoj »UTRIP«

Kaj pravi znanost o nasvetih staršem in skrbnikom glede ključnih (otrokovih) veščin na področju socialnega in čustvenega učenja?

V sklopu obeleževanja svetovnega dne na področju drog (“World Drug Day”) Zavod Utrip začenja z drugim delom preventivne kampanje na področju socialnega in čustvenega učenja »Znanost o veščinah« (v originalu »The Science of Skills«) v sklopu širše preventivne kampanje »Najprej poslušaj« (»Listen First«).

Kampanjo lahko spremljate tudi na njihovih družbenih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram.

Kampanjo izvajajo v sodelovanju z Uradom OZN za droge in kriminal (UNODC), s katerimi so pripravili vrsto novih uporabnih gradiv z nasveti za starše in skrbnike, zlasti z vidika ključnih (otrokovih) veščin na področju socialnega in čustvenega učenja. V kratkem bodo na voljo tudi tiskane verzije novih letakov na temo veščin.

Gradiva kampanje »Najprej poslušaj«, ki jih je izdal UNODC, podpirajo razvoj otrok, da bodo zrasli v srečne in uspešne osebe v svojih skupnostih. Otroci, ki razvijajo veščine socialnega in čustvenega učenja ter življenjske veščine, lažje krmarijo skozi vsakodnevno življenje in izzive. Gradiva so del učinkovitih in na dokazih temelječih pristopov v preventivi na področju uporabe alkohola, tobaka in drugih drog.

Povezava na gradiva kampanje.

Za več informacij o kampanji in gradivih: info@institut-utrip.si ali (031) 880-520.