Mladinsko delo

10 let Mreže Mlada ulica

23. 12. 2022 avtor: Zavod BOB

Ker nam je mar!

Letos mineva 10. obletnica delovanja Mreže Mlada ulica, mreže mladinskih organizacij, ki so se združile s skupno vizijo, da spoznajo stiske, potrebe in želje mladih, jih informirajo o pomenu skrbi za prijatelje, ozaveščamo o souporabi javnih površin in jih spodbudimo k prevzemanju odgovornosti za lastna vedenja.

Obletnico so praznovali na Streetstivalu – festivalu uličnega dela.

Na dogodku sta jih najprej nagovorili moderatorki dogodka. Sledil je nagovor mag. Mateje Demšič, vodje urada za kulturo Mestne občine Ljubljana in Katarine Gorenc, vodje urada za mladino Mestne občine Ljubljana ob 10. obletnici Mreže Mlada ulica. Nagovore pa je zaključil kratek prispevek o delovanju Mreže Mlada ulica v zadnjih 10. letih. Po krajšem odmoru so na delavnicah diskutirali o različnih tematikah, si delili izkušnje iz terena in nadgrajevali svoja znanja o tem. Teme delavnic pa so zajemale: kaj mladinsko ulično delo je, kako mladinske_i ulične_i delavke_ce lahko skrbijo zase, o delu s posameznicami_ki, vključenosti mladih v mladinsko ulično delo in kako nagovoriti kajenje marihuane pri mlad(oletn)ih. 

Konec dogodka smo ovekovečili z Mreža Mlada ulica “pub” QUIZOM. Ta je bil sestavljen iz vprašanj o delovanju Mreže Mlada ulica zadnjih 10 let. Na koncu pa so se skupaj še posladkali s torto.

10 let delovanja Mreže Mlada ulica

V 10. letih so v okviru programa Mreže Mlada ulica: 

Organizacijska ekipa Streetstival-a se zahvaljuje vsem, ki ste se jim pridružili in z njmi sooblikovali prostor vzajemnega učenja in odpirali nove perspektive ter dognanja, ki omogočajo rast mladinskega uličnega dela v Sloveniji. 

Se vidimo naslednje leto! 

Več o aktivnostih Mreže Mlada ulica lahko najdeš na Facebooku ali Instagram profilu (mmu_ulicnodelo) .

Galerija Mreže Mlada ulica

Foto: Urša Rahne

Foto na naslovnici: Tomi Rihtar