Kultura

22. Kunigunda: srčno-kozmična avantura

21. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Mladinski center Velenje ta petek začenja že 22Festival mladih kultur Kunigunda, ki ga pripravlja v sodelovanju s številnimi mladimi etuziasti, mladimi, društvi, javnimi zavodi in organizacijami. Rezultat tesnega sodelovanja je devetdnevno pestro in raznoliko dogajanje, kjer na različnih lokacijah po mestu obiskovalci spoznavajo alternativno kulturo, žanrsko pestro glasbo, urbane športe, razstave, delavnice in performanse. Kunigunda družbi in posameznikom nastavlja ogledala, vznemirja, zabava, zadovolji, izobražuje in kdaj celo šokira. Srce ostaja bistvo.  

Za konec poletja se obeta srčno-kozmična avantura! Letos bodo Kunigundo na vsaj 10ih prizoriščih obiskali umetniki iz 7 držav, ogledali pa si boste lahko razstave, filme in performanse ter poslušali koncerte in ustvarjali. Celoten program je na voljo na povezavi.

Špela Verdev, vodja odnosov z javnostmi, še dodaja: »V svojih 20 letih je Kunigunda postala simbol mladih, alternativnih kultur v Velenju. Njen program vsakoletno odraža subkulturni mozaik, ki se čez leto sestavi na lokalni kulturni sceni. Letos se Kunigunda razprostrira po širokem kulturnem polju, zato vabljeni, da se pridružite srčni posadki in raziskujete Kunivesolje!«

Vir in foto: Mladinski center Velenje