Organizacije za mlade

7. Animatlon spet privabil 500 animatorjev

7. 9. 2023 avtor: Zavod Salesianum
animatlon

»Stare gume, nov zipline, blat’ povsod, a b’lo je fajn! Še ena nepozabna, mokra in blatna etapa je za nami,« so na Instagramu zapisali organizatorji že 7. animatlona – oviratlona za oratorijske animatorje.

Animatlon je Združenje animatorjev Oratorija pripravilo je v soboto, 2. septembra, v Želimljem. To je praznovanje mladih prostovoljcev ob sklepu poletne oratorijske sezone in zahvala animatorjem za vložen trud na oratorijih po vsej Sloveniji. Letos se ga je udeležilo okrog 500 mladih prostovoljcev iz 60 krajev, ki so tekom poletja pripravljali počitniški program za otroke.

Tudi letošnji animatlon se je začel z zahvalno sveto mašo. Daroval jo je murskosoboški škof Peter Štumpf. Pel je priložnostno sestavljen zbor, za instrumentalno spremljavo pa je poskrbel bend Tempus fugit. Po maši so se animatorske ekipe odpravile na progo, kjer so jih čakali adrenalinski, mokri in blatni izzivi. Letos je bilo na progi okoli 30 postaj, ki so animatorske ekipe miselno in fizično izzivale. Nekatere, kot so plezanje, skoki čez vodo, plazenje po blatu in hoja po vrvi, so že stalnica, letošnje novosti pa so bili labirint, daljši zip line in tri tekmovalne ovire. Pri njih so ekipe zbirale točke, zmagovalna ekipa Rakovnik pa je prejela tudi nagrado.

Na cilju so animatorje pričakale sveže pečene jedi z žara ter prijetno vzdušje ob petju, plesanju, igri in spontanem pogovoru.

Več utrinkov si lahko ogledate v fotogaleriji na povezavi.