Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Preseganje kulture poniževanja

14. 12. 2018 avtor: Uredništvo

Društvo Parada ponosa se že od leta 2015 ukvarja z naslavljanjem vrstniškega nasilja in nasilja na spletu prek projekta Culture of Humiliation oz. Kultura poniževanja. Med drugim vodijo delavnice osveščanja o negativnih posledicah vrstniškega nasilja po šolah in mladinskih centrih; prirejajo razstave in storytelling o izkušnjah z vrstniškim nasiljem; zbrali so predloge za učiteljice_e in priče nasilju… Več si lahko preberete na www.cultureofhumiliation.org.

Si imel_a kdaj izkušnje z vrstniškim nasiljem na podlagi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete? Morda še vedno doživljaš vrstniško nasilje v šoli ali pa mobing na delovnem mestu? Ali te targetirajo s sovražnimi komentarji na spletu? Si želiš o teh izkušnjah spregovoriti v varnem prostoru skozi kreativne pristope? Bi želel_a skozi deljenje svoje izkušnje nagovoriti druge LGBTIQ+ mlade, ki so v podobni situaciji? Si želiš aktivno nastopiti proti nasilju?

Leto 2019 bi radi posvetili vam, vsem, ki ste oz. še doživljate vrstniško nasilje. Vabijo vas, da se jim pridružite v projektu Preseganje kulture poniževanja. Vključite se v delavnice kreativnega izražanja, ki vam bodo omogočile, da o svojih izkušnjah “spregovorite” skozi kreativne metode in umetnost ter nagovorite druge mlade LGBTIQ+ osebe, ki so v podobni situaciji.

Prijavi se na dogodek in pomagaj ustvariti prostor, kjer lahko mladi varno spregovorite o doživljanju nasilja ter najdete kreativne načine, kako o temi spregovoriti oziroma jo prikazati širši javnosti.

Več