Info točka / Mladinsko delo

Priročnik o medkulturni komunikaciji

27. 12. 2018 avtor: Celjski mladinski center

Celjski mladinski center je v okviru projekta BLEND-IN s partnerji pripravil priročnik, ki mladinskim delavcem nudi enkratno priložnost za pridobitev znanj s področja medkulturne komunikacije in ravnanja v različnih situacijah. V današnjem dinamičnem svetu mladinskega dela je namreč razumevanje različnih kultur in odzivnost na različne standarde postalo ključnega pomena za doseganje pozitivnih ciljev.

Šest partnerjev projekta je na podlagi lastnih izkušenj, raziskav ter pogovori s strokovnjaki, priročnik razdelilo v tri učna področja, pri čemer se vsak nanaša na specifičen izobraževalni razvoj mladinskega delavca, ki se spopada z medkulturnimi preprekami v različnih skupnostih:

Zbrali so tudi najboljše prakse na področju medkulturnega komuniciranja in razvili simulacijsko igro, ki bo predvidoma dostopna v februarju 2019.  

Priročnik, ki je dostopen v angleškem in slovenskem jeziku, najdeš tukaj.

Več o projektu BLEND-IN

Blend-IN je 18-mesečni projekt, katerega cilj je nagovoriti obstoječe nezaupanje in nestrpnost med različnimi skupnostmi, ki živijo v Evropi. Projekt je zasnovan v kontekstu Evrope, ki ni več tako enotna kot je bila in v kontekstu vse večjega Evro-skepticizma in naraščajočih napetosti.