Aktivno državljanstvo / Mladinski dialog

Rastimo skupaj v občini Semič

27. 5. 2019 avtor: Uredništvo

V petek, 17. maja 2019, je v okviru projekta Rastimo skupaj 2019ki ga izvajata Mladinski svet Slovenije in Urad RS za mladino, potekal sestanek s predstavniki mladih oziroma novo vzpostavljenim odborom za mlade in odločevalci v Občini Semič.

Na sestanku so se dogovorili za nadgraditev sistema informiranja mladih v občini in regiji oziroma za vzpostavitev novih kanalov za participacijo mladih. Dogovorili so se tudi za nadaljnje korake, ki bodo vodili k oblikovanju strategije za mlade. Novo vzpostavljeni komunikacijski kanali bodo služili za informiranje mladih o aktivnostih za mlade, pridobivanje pobud mladih, izvajanje analiz o potrebah mladih ter za sodelovanje med odločevalci in mladimi.

V izbranih regijah se bo zvrstilo še šest regijskih dogodkov, ki bodo osredotočeni na informiranje mladih in vključevanje v procese odločanja. Vsak mesec (razen v juliju in avgustu) bo potekal po en regijski dogodek. 

28.6. ob 15.30 bo v Semiču potekal regijski dogodek. V Slovenj Gradcu je predviden regijski dogodek junija. Za vse ostale izbrane regije bo znano naknadno, zato spremlajte naš portal mlad.si.

Namen projekta Rastimo skupaj je izboljšati informiranje mladih in komunikacijo z njimi oz. med njimi in določevalci v lokalnih skupnostih in jih tako spodbuditi v vključevanje v odločilne procese odločanja.