Šport / Zdravje

Bodi FIT v Mariboru

13. 9. 2023 avtor: Rožle Oštir
šport

V soboto, 16. septembra se na trg Leona Štuklja v Mariboru vrača rekreacijska delavnica FIT MARIBOR, ki jo organizira BODIFIT s partnerji.

S pričetkom ob 8.30 se bo dogodek otvoril z otroško vitalnico Fit kid, kjer se bodo najmlajši spoznali z osnovnimi gibalnimi vajami in zabavali s koordiniranim gibanjem ob glasbi in drugimi animacijami.

Ob 9.00 se bo začela vadba Fusion balance. Gre za uravnoteženo vadbo telesa in duha, v kateri se prepletajo elementi različnih umirjenih gibalnih tehnik, kot so joga, pilates, tai chia in drugih. Vsako leto organizatorji sestavijo nov koncept gibalnih kombinacij, v katerih skušajo povezati že uveljavljene tehnike z modernejšimi pristopi na področju fitnesa, kineziologije in gibanja.

Ob 10.00 sledi Power justfit, ki velja za vadbo, s katero lahko posameznik svoje telo oblikuje v kar najhitrejšem času. Gre namreč za eno redkih vaj, ki tako izrazito poudari prirastek mišične mase v tako kratkem času. Pri vadbi bodo udeleženci uporabljali pručko in komplet dvoročnih uteži, s katerimi bodo lahko vadbo prilagodili svojim zmožnostim.

Bodifit atlet ob 11.00 vabi vse redne telovadce, da v sklopu sedmih vaj preverijo svojo moč, vzdržljivost, eksplozivnost, agilnost in druge sposobnosti. Ob 12.30 se bo odvil tudi finale Bodifit atleta, kjer tiste najboljše ob koncu čakajo tudi nagrade.

Ob 11.15 bo potekala delavnica Cross city. Kot namiguje že ime, se bodo udeleženci v sklopu vaje sprehodili po mestnem jedru Maribora. Raznolike vadbe bodo potekale na trgu Leona Štuklja, Glavnem trgu, Slomškovem trgu in trgu svobode.

Ob 11.30 sledi še delavnica latino plesa MM dance.

Na dogodek se lahko brezplačno prijavite preko povezave na spletni strani Bodifit.net. Predhodna prijava je zaželena, saj je število mest omejeno.