Aktivno državljanstvo / Organizacije za mlade

Celjski mladinski center izvedel zadnjo aktivnost v okviru projekta EUYOU

17. 12. 2020 avtor: Celjski mladinski center

V Celjskem mladinskem centru so izpeljali zadnji, četrti dogodek v okviru projekta EUYOU.

Zadnji dogodek projekta EUYOU – Strukturirani dialog, je bil tako kot vsi pretekli dogodki projekta EUYOU zaradi trenutne situacije povezane z novim virusom, izpeljan virtualno. Na podlagi debate preteklega dogodka EUYOU – Demokracija v Sloveniji in EU, kjer so  razpravljali o konkretnih izzivih in ovirah vključevanja mobilnih EU državljanov v lokalne demokratične skupnosti, so tokrat z lokalnimi odločevalci debatirali o trenutni situaciji na področju mladih v mestnih občinah,  ter o problemih in rešitvah, ki jih vidijo, da bi se mladi bolj aktivno vključevali v lokalno skupnost. Na dogodku so tako slišali mnenja lokalnih odločevalcev, svetnikov Celjske mestne občine, Mirana Gracerja, Matijo Kovača, Damirja Ivančiča ter Branka Verdeva. V nadaljevanju dogodka so se udeleženci in odločevalci razdelili v skupine ter debatirali o željah in pobudah za spremembe na področju mladih. Udeleženci so podali kar nekaj predlogov s katerimi bi lahko lokalna skupnost izboljšala situacijo mladih in se medgeneracijsko povezovala. Dogodek so zaključili s poročanjem dela v skupinah ter s krajšo razpravo.

Projekt EUYOU izvajajo Mreža MaMaIPM Inštitut in M Komunikacije. Pri projektu sodeluje tudi 10 mladinskih centrov, ki izvajajo kulturne in izobraževane dogodke. Med njimi je tudi Celjski mladinski center.

Več o samem projektu si lahko preberete na spletni strani, sledite pa mu lahko tudi na njegovi Facebook strani ali Instagram profilu.

Vir: Celjski mladinski center