Kultura

Gledališko-filmske delavnice

22. 3. 2023 avtor: Celjski mladinski center

Gledališče nas spremlja na vsakem koraku v naših življenjih. Vsak nosi v sebi igralske sposobnosti, saj smo že po naravi sistema dani v različne družbene vloge. Preko odkrivanja samega sebe in raziskovanja giba v prostoru lahko začnemo obvladovati različne življenjske situacije na odru in v osebnem življenju. Še najlepše je, če to odkrivamo preko igre v varnem okolju. Čaka nas torej ogromno igre, preko katere bomo odkrivali, kdo smo in kaj vse nam nudi naša kreativnost izražanja. Spoznavali bomo drug drugega in gib v prostoru. Preko vsega naštetega bomo urili svoje igralske sposobnosti.

Delavnice bo vodil igralec in režiser Miha Slapnik. Miha se z gledališčem ukvarja že vrsto let. Sprva mu je bil bolj domač oder in je kot igralec nastopil v mnogih amaterskih gledaliških predstavah. V zadnjih letih pa se bolj posveča režiji. Je mentor več amaterskih gledališkim skupinam od osnovnošolskih, srednješolskih kot tudi odraslih.

Ker je bilo na prvi delavnici s strani udeležencev veliko zanimanja za film, bomo nadaljevali v tej smeri.

Prijave na: miha.slapnik12@gmail.com

Delavnice so namenjene vsem, ki jih zanima gledališče in odkrivanje samega sebe na odru in pred kamero. Delavnice so brezplačne.

*15-30let