Izobraževanje

Jesenska šola za dijake pred izbiro študija

21. 10. 2022 avtor: Uredništvo

Izbira študija ni šala; ni sicer smrtno usodna odločitev, vendar je pomembno, da je vaša izbira za vas prava: da vas študij zanima – vsaj dobršen del njega, da študij zmorete, da boste pri njem uspešni, da vam je študijsko okolje všeč in da v svojih prizadevanjih vidite dolgoročnejši smisel. Nikakor pa ne gre zanemariti tudi tega, da se je potrebno na izbrani študij tudi pravilno in pravočasno prijaviti!

Zato na največji in najstarejši univerzi – Univerzi v Ljubljani, organizirajo prav za vas, ki ste pred izbiro, kje in kako nadaljevati svojo izobraževalno kariero, Jesensko šolo za dijake. Ta bo potekala med 2. in 5. novembrom 2022 v stavbi rektorata Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12.

Srečanje je namenjeno informiranju dijakov o posebnostih vpisnega postopka, o značilnost sodobnega študija, predstavitev UL kot naše osrednje visokošolske izobraževalne ustanove, o novitetah na UL, … Dijaki boste tekom šole izvedeli vse o posebnostih vpisnega postopka, o značilnost sodobnega študija, novostih na Univerzi … Med drugim boste imeli tudi priložnost »preračunati« pričakovano število točk, s katerimi boste lahko kandidirali na posameznih omejenih študijskih programih, dobili podporo pri iskanju sebi najprimernejšega študija itd..

Več informacij o programu in prijavi na posamezne delavnice najdete tukaj.

Vir: Univerza v Ljubljani