Zaposlovanje

Karierni teden Mreže KROJ: postani sprememba

18. 1. 2022 avtor: Uredništvo

S pričetkom priprav na Evropsko leto mladih tudi Mreža KROJ (Mreža za karierni razvoj) opozarja, da so lahko mladi ključni soustvarjalci in deležniki evropskega sodelovanja članic Evropske unije. V začetku januarja so tako pripravili že 4. Karierni teden pod geslom Postani sprememba

V kariernem tednu se odvijajo aktivnosti in dogodki za mlade, ki ponujajo konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Aktivnosti so potekale med med 10. in 16. januarjem 2022, v dogajanje pa se vključilo več sto obiskovalcev.

10 članic, ki sodelujejo v projektu, je skupaj pripravilo 11 aktivnosti, namenjenih mladim, preko katerih so lahko prepoznali ali krepili svoje kompetence. Poudarek letošnjega Kariernega tedna je bil predstaviti pomembnost vključevanja v priložnosti in aktivnosti, ki so mladim na voljo izven šolskega okvirja, in vrednost izkušenj, ki jih lahko pridobijo s prostovoljnim delom.

Pogosto so mladi označeni kot neizkušeni, pa vendar se hitro pozabi, kako bogate izkušnje za karierni razvoj pridobivajo preko prostovoljnega dela, izmenjav in drugih aktivnosti. Ponovno pa ne smemo pozabiti na uresničevanje usmeritev Strategije EU za mlade za obdobje 2019-2027. Angažiranost, povezovanje in opolnomočenje, ki so tudi cilji programa in aktivnosti Mreže KROJ.

Po uspešno izpeljanem Kariernem tednu Mreža KROJ nadaljuje z izvajanjem programa za dijake in študente, mlade iskalce zaposlitve, mladinske delavce in kot podpora šolnikom. 

Aktivnosti Mreže KROJ podpira Urad za mladino MOL.