Aktivno državljanstvo

Klikni: Naroči se na EU v LokalPatriotu

18. 3. 2024 avtor: LOKALPATRIOT Novo Mesto

Vabimo vas na izjemno okroglo mizo: “EU in mladi – prihodnost je v naših rokah” 
Kdaj? Ponedeljek, 25. marec ob 18.00
Kje? Novo mesto, Lokal Patriot
Trajanje? Približno 2 uri

Pridružite se nam na ekskluzivnem dogodku, kjer bomo skupaj z dvema izjemnima gostoma razpravljali o vlogi mladih v Evropski uniji in kako lahko aktivno oblikujemo našo prihodnost.
1. del: Pogovor z evropskim_o poslancem_ko, ki bo z nami delil_a svoje bogate izkušnje o EU, priložnostih in izzivih, ki čakajo mlade. Razkril_a bo, kako lahko mladi prispevamo k oblikovanju EU politik in kaj EU ponuja mladim.

Kratka pavza
2. del: Nadaljevanje z Žigo Papežem, trenutno najmlajšim svetnikom v Mestni občini Novo mesto. Žiga, s svojimi izkušnjami iz EU programov za mlade, vključno s programskimi izmenjavami in prakso v kabinetu EU poslanke Irene Joveve, bo z nami delil vpoglede v to, kako se lahko mladi vključijo in izkoristijo priložnosti, ki jih ponuja EU.

Dogodek je še posebej pomemben v luči prihajajočih EU volitev – želimo spodbuditi mlade, da se aktivno vključijo in izkoristijo svojo pravico do glasovanja.

Na koncu nas čaka še pogostitev – priložnost za neformalno druženje, izmenjavo mnenj in mreženje.

Dogodek je brezplačen, vendar je zaradi omejenega števila sedežev in organizacije pogostitve potrebna predhodna prijava: link za prijavo!

Prijava tu.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti, da slišite iz prve roke, kako lahko mladi soustvarjamo prihodnost Evrope! Prijavite se zdaj in bodite del sprememb!