Mladinsko delo

Predavanje dr. Mateje Sedmak o migracijah ter predstavitev izr. prof. dr. Andreja Natererja o izsledkih projekta PreseNEETi se!

17. 11. 2023 avtor: Uredništvo
sletno predavanje

Mladinski svet Slovenije in Urad RS za mladino v ponedeljek, 27. novembra ob 13.00 uri vabita na spletno predavanje prof. dr. Mateje Sedmak, znanstvene svetnice iz Inštituta za družboslovne študije, Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, ki nam bo predstavila kompleksno problematiko migracij in integracije otrok in mladostnikov v države prihoda, s posebnim poudarkom na situaciji v Sloveniji.

Po predavanju bo Mladinski svet Slovenije predstavil še projekt PreseNEETi se!, ki se prav tako ukvarja z eno od ranljivih skupin mladih (Not Employed, in Education or Training = NEET). Izsledki raziskave kažejo, da je status NEET pogosto tesno povezan s slabšim socio-ekonomskim ozadjem, le-to pa je še posebej pogosto pri (nekaterih) skupinah priseljencev/migrantov. V predstavitev bo vključen projektni partner z Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Andrej Naterer, ki bo predstavil izsledke projekta oziroma dvotirne mentorske sheme, ki se je izvajala v okviru projekta.

Dogodka se lahko udeležite s klikom na povezavo.
Vljudno vabljeni!

Vir: Urad RS za mladino