Kultura

Razstava študentk_ov Akademije Univerze v Novi Gorici

22. 3. 2024 avtor: Pekarna Magdalenske mreže Maribor
razstava

V četrtek, 28. 3. 2024, te ob 18.00 vabimo v OBRAT, prostor umetnosti in participacije na odprtje razstave »jaz ∞ mi« in projekcijo kratkih filmov in animacij študentk_ov Akademije Univerze v Novi Gorici. Razstavo bomo otvorile_i ob 18.00, ob 19.00 pa sledi projekcija filmov in animacij na našem skrivnem vrtu.

Razstava bo na ogled vsak delavnik med 13.00 in 18.00 do 30. 4. 2024.

Razmislek o sebi in o nas v svetu. Z veliko pozornostjo do skupnosti, sedanjosti in do skupne prihodnosti, a skozi individualne zgodbe, ki jih študentje prepletajo med seboj, iščejo svojo vlogo v svetu, včasih s strahom, a opolnomočeni v raziskovanju skozi medsebojno sodelovanje. Spreminja se pogled na lastništvo planeta, narave, ljudi, idej, tehnologije, pogled na družbo in posameznice_ka v njej.

O tem razmišljamo skozi izbor študentskih del, ki prevprašujejo družbene in okoljske teme, umetno inteligenco, razmišljanje o prihodnosti brez ljudi, pa tudi skozi intimne refleksije o identitetah, spolu, moči in krhkosti posameznika.

Izbrana dela so nastala v raziskovalnih delavnicah »Futurama«, »Čas in prostor v gibljivi sliki« ter »Moč ženske krvi«, pod mentorstvom Robertine Šebjanič ter delavnicah »Futurama«, Jasne Hribernik in Rene Rusjan. Spremljevalni program animiranih filmov je nastal v rednem programu animacije pod mentorstvom Kolje Sakside in Timona Ledra.

Kuratorica razstave: Rene Rusjan, producenta: Rok Govednik in Tina Smrekar, odgovorna oseba: Boštjan Potokar, tehnična podpora: Urša Bonelli.

Avtorji_ce: Luka Carlevaris, Anastasija Kojić, Ana Logar, Tamara Taskova, Lazar Mihajlović