Zabava in prosti čas

Syndrome of Unplugged vol.2: Elvis Šahbaz, Bojan Marsetič, Jurij Mušič

6. 4. 2023 avtor: Center mladih Koper

Syndrome of Unplugged vol. 2 (El Classico) / 28. april 2023 / 20:30 / Mladinski center Markovec city 

Sindrom odklopa se vrača z novim udarcem po strunah, tokrat najlonskih. Lani oktobra je z akustičnimi »jokalicami in pokalicami« dvorano Centra mladih Koper zajel Syndrome of Unplugged vol. 1, ki se s koncem aprila predstavlja v sosedom bolj prijazni in sofisticirani preobleki – El Classico. Akustični večer se s prihajajočo edicijo seli na prosto; na vrtu Mladinskega centra Markovec city bodo nastopili trije kitaristi različnih generacij in žanrov, ki jih povezuje strast do klasične kitare.

Led bo v somraku talil Bojan Marsetič.

Bojan na svojo glasbeno pot gleda kot avanturist. Zvrst mu ni pomembna, pomembno je, kaj umetnik oddaja. Igra to, kar mu paše in dela večinoma samostojno, kar mu omogoča prosto improvizacijo. Pravi, da je improvizacija nujna sestavina glasbe, tudi če terja svoje nepravilnosti. Trenutno se igra z ritmi in harmonijami, ki so doma nekje v španski vasi.

🎸 Sledi Jurij Mušič, ki bo publiko premazal z žebljeno marmelado.

Kitarist, skladatelj in ponosen Goričan je kot umetnik bizarna mešanica znanega, novega in nesmiselnega. V prvi vrsti deluje kot konvencionalen interpret klasičnega kitarskega repertoarja, vendar to še ni vse. Komentar, ki ga je na svojo glasbo dobil od priznanega profesorja kompozicije, to stališče zelo dobro ilustrira: »Ko gospodinja kuha jagodno marmelado, sicer lahko doda tudi maline, ribez, morda celo borovnice, ne more pa dodati žebljev.«

🎸 Končni zven večera bo prepuščen Elvisu Šahbazu.

Kot človek, ki ne pozna niti ene same note in svojih mojstrskih kompozicij nikoli ne zapisuje, Elvis velja za umetnika z močno izraženim občutkom za estetsko, ki je vir svoje ustvarjalnosti našel prav v teoretični nepodkovanosti. V njegovem ustvarjanju izstopa gola čustvena pristnost, ki poslušalca popelje po njegovi življenjski poti.

https://youtu.be/WzivWV6i-pE

Dogodek omogočata Center mladih Koper ter Mestna občina Koper.