Neformalno izobraževanje

Tečaj za mlade o profesionalni fotografiji

9. 1. 2024 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina
plakat

Z novim letom prihajajo v Hišo mladih novi mladinski programi, zato ne zamudite enkratne priložnosti brezplačnega praktičnega usposabljanja o profesionalni fotografiji!

Program fotografija bo potekal vsako sredo popoldan, s predvidenim začetkom v februarju, pod mentorstvom mladega fotografa Nika Velikonje. Ta bo z mladimi delil svoje znanje, pridobljeno na Višji strokovni šoli za fotografijo v Sežani. 

Udeleženci bodo na tedenskih srečanjih usvojili dragoceno znanje o osnovnih in zahtevnejših fotografskih tehnikah – portretni, ulični, tihožitni, ter se priučili veščin slikanja s svetlobo, kompozicije, ostrenja, postprodukcije ipd. Fotografske delavnice so zamišljene kot izjemno praktične, zato priporočamo, da imajo udeleženci s sabo svoj fotoaparat (ali izposojenega). Program zaključimo v aprilu, s postavitvijo javne fotografske razstave v Galeriji Hiše mladih.

Program je primeren za mladino med 15. in 18. letom starosti.

Prijave sprejemamo na povezavi.

O mentorju: Nik končuje študij fotografije v Šolskem centru Srečka Kosovela Sežana in pravi “Trdno verjamem, da je fotografija oblika umetnosti, ki nima meja in jo vsi do neke mere razumemo. Moja želja je, da s to zvrstjo umetnosti povežem ljudi, pred ali za kamero.” Nik je novembra 2023 razstavljal svoje fotografije v Galeriji hiše mladih, s samostojno fotografsko razstavo Gibanje. Sedaj se vrača v Hišo mladih, tokrat v vlogi mentorja fotografskih delavnic. 

Več informacij – info@mc-hisamladih.si / 041 945 392. 

Vabljeni!