Digitalizacija / Izobraževanje

Umetna inteligenca za vsak dan

19. 5. 2023 avtor: Uredništvo
predavanje umetna inteligenca

V sredo, 24. maja ob 17.00 bo v veliki dvorani Ekonomske fakultete UL potekalo izobraževanje (AI)KADEMIJA o uporabi umetne inteligence v vsakdanjem življenju, študiju in poslovanju. Na dogodku bodo nastopili štirje govorci s področja umetne inteligence, ki bodo govorili o »prompt engineeringu« za študij in službo ter uporabi umetne inteligence v marketingu, financah in podjetništvu.

Prvi del dogodka bo izveden v obliki kratkih predavanj na omejene teme, po pavzi pa bo sledila okrogla miza o nevarnostih, pasteh in prihodnosti umetne inteligence. Ob koncu predavanj bodo udeleženci dobili še priložnost, da se sprehodijo med stojnicami, kjer se bodo predstavili posamezniki, organizacije in podjetja s področja umetne inteligence in projektnega marketinga.

Govorce dogodka bo organizator razkril v naslednjih dneh. Več informacij o dogodku je dostopnih na strani dogodka.

Kaj je umetna inteligenca?

Umetna inteligenca je računalniška simulacija človeške inteligence, ki temelji na ogromnih količinah podatkov, na katerih se računalnik uči. Umetna inteligenca ima sposobnost učenja, sklepanja, samo popravkov in ustvarjalnost, zato je v zadnjih letih postala priljubljeno orodje na različnih področjih. Umetna inteligenca igra pomembno vlogo pri moderiranju vsebin na socialnih omrežjih, vodenju avtonomnih vozilih, vse pogostejša je tudi uporaba umetne inteligence za namene zdravstvenega diagnosticiranja.

Pripravil: Rožle Oštir