Digitalizacija / Neformalno izobraževanje

Zaznavanje in žigosanje vsebine ustvarjene z umetno inteligenco

20. 3. 2024 avtor: Inštitut ASEF
banner dogodka

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija v sodelovanju s KŠOC organizira poljudnoznanstveno predavanje, ki ga bo v četrtek, 28. marca, ob 19. uri izvedel Frenk Dragar, štipendist ASEF generacije 2023, magistrski študent umetne inteligence na Univerzi v Utrechtu. Predavanje nosi naslov “Zaznavanje in žigosanje vsebine ustvarjene z umetno inteligenco” in bo potekalo v MCC (Mariborska cesta 2, 3000 Celje).

O predavanju

Besedila, slike, zvok in videoposnetki, ki jih ustvarja umetna inteligenca, postajajo za ljudi (in stroje) skoraj nerazločljivi. To ustvarja možnost zlorabe, kot sta kraja identitete in širjenje lažnih informacij. Kako delujejo generativni modeli umetne inteligence in kako lahko razločimo, katere vsebine so ustvarili?

O predavatelju

Frenk Dragar je magistrski študent umetne inteligence na Univerzi v Utrechtu (Nizozemska) ter diplomant računalništva in matematike na Univerzi v Ljubljani. V okviru programa ASEF Junior Fellowship je jeseni 2023 obiskal dr. Gašperja Beguša na UC Berkeley, kjer je raziskoval žigosanje generativnih govornih modelov.


Za ogled predavanja se je treba prijaviti do 28. marca, najkasneje do 18. ure.


ASEF mladi umi

ASEF mladi umi je serija poljudnoznanstvenih predavanj, v okviru katerih mladi predstavijo svoj raziskovalni obisk in pridobljene izkušnje skozi štipendijski program ASEF na dostopen in razumljiv način. V projektu se ASEF povezuje z organizacijami, iz krajev, od koder prihajajo predavatelji, da bi spodbudili vključevanje mladih izobražencev v lokalno slovensko okolje.

“Nismo profesionalci, smo pa dobri v tem kar delamo!”, je geslo, ki Klub študentov občine Celje opiše kratko, a jedrnato. KŠOC je prostovoljno in nepolitično društvo, ki združuje študente in dijake z namenom povezovanja, informiranja in organiziranja mladinskih vsebin ter projektov v Upravni enoti Celje.

Projekt podpirata Urad RS za mladino in Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.