Neformalno izobraževanje / Vključenost

Društvo CPM na delavnici Opazuj, izkusi, vključuj

19. 4. 2024 avtor: Društvo Center za pomoč mladim
banner dogodka

Na Društvu Center za pomoč mladim smo mesec april skladno s kampanjo Mladinsko delo – aktivni za prihodnost! posvetili socialni izključenosti, sprejemanju drugačnosti, razbijanju predsodkov in stereotipov ter aktivizaciji posameznika.

V torek, 16. 4. 2024, smo se tako udeležili delavnice Opazuj, izkusi, vključuj, delavnica za ozaveščanje o socialni vključenosti iz zbirke delavnic Mreža vzornikov. Delavnico sta izvedli trenerki iz bazena Movit, ki sta nas preko izkustvenih aktivnosti popeljali v svet socialno izključenih, nas spodbujali, da se sami preizkusimo v različnih vlogah, ozavestimo, kakšna so naša stališča glede sprejemanja drugačnosti in razumevanja drugih, se povprašamo, koliko smo mi aktivni v zvezi z naslavljanjem tem v družbi ter kakšen korak v prihodnost bomo naredili v zvezi  s socialno vključenostjo.

Delavnice so se udeležili prostovoljci Društva CPM, ki so izpostavili, kako pomembno se jim zdi o tem pogovarjati in naslavljati te teme. Velikokrat tekom dela z mladimi, naletijo na situacije, kjer je kakšen posameznik izključen, se iz njega norčujejo ali opazijo skupine mladih, ki so izrinjene na rob družbe. Delavnica jim je bila spodbuda, da v okviru Društva CPM še naprej razmišljajo o svojem prispevku v lokalno skupnost, za izvajalce projekta Ne soliraj, aktiviraj! pa je bila potrditev, da v okviru projekta skupaj z mladimi še naprej izvajajo različne terenske akcije z naslavljanjem sprejemanja drugačnosti, razbijanja predsodkov in stereotipov, sovražnega govora in aktivacije posameznika.

V primeru, da bi se tudi ti pridružil_a pisani druščini Društva CPM, nam lahko pišeš na mojca@cpm-drustvo.si.