Zabava in prosti čas

Družba in Mladinski center Vič v času #ostanidoma

2. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Več kot dva tedna smo že doma, delamo od doma, učimo se od doma, družimo se od doma. Mladinski center Vič je tako zaprt že od petka, 13. marca. V tem času so aktivnosti prestavili tudi na splet, tako se še zmeraj lahko pridružiš Angleškemu jezikovnemu klubu, se udeležiš online kariernega posveta ali sodeluješ v 1. netradicionalnem prvoaprilskem natečaju za najboljšo šalo. Ostale skupine, ki so se srečevale v mladinskem centru prav tako nadaljujejo z rednimi online srečanji. Ob tem pa je Peter Knific, koordinator dejavnosti v Mladinskem Centru Vič, zapisal naslednje: 

Korona virus bi nam pred 15 leti vzel večino možnosti, da ostanemo v stiku s soljudmi. Pred obdobjem mobilnih telefonov in interneta, ko je komunikacija na daljavo potekala prek pisem in razglednic, bi omejitev fizičnih stikov pomenila tudi skorajšnjo prekinitev socializacije. Če bi koronavirus udaril takrat, potem se nekaj tednov ali mesecev ne bi videli, ne bi govorili, razen dolgih pisemskih monologov, ki bi na par dni prinašali odgovore, če bi seveda pošta nemoteno delovala. Službe bi bile ohromljene, delo na daljavo skoraj nemogoče.

Danes je stanje drugačno, čeprav se ne moremo objeti, se še vedno lahko vidimo, še vedno se lahko pogovarjamo in kar je največ, ostajamo ljudje drug do drugega in pomagamo razbremenjevati psihološko obremenjujočo osamo. Ni zaman ena najhujših kazni bivanje v samici, ljudje smo socialna bitja in družbo potrebujemo.

Bodimo doma za tiste, ki zaradi narave svojega dela ne morejo biti!” 

Nadaljevanje njegovega zapisa najdeš tukaj.

Vir in foto: Mladinski center Vič