Mladinsko delo

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega

11. 1. 2022 avtor: Uredništvo

V ponedeljek, 10. januarja, so se odprle prijave za letošnjo EVROPSKO MLADINSKO NAGRADO KARLA VELIKEGA, ki jo Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vsako leto podelita uspešnim projektom, ki jih izvajajo mladi za mlade in ki prispevajo k razvoju Evrope.

Za nagrado se lahko DO 13. FEBRUARJA prijavijo DRŽAVLJANI EU, STARI OD 16 DO 30 LET, ki vodijo ali na drug način sodelujejo v projektu, ki pomaga oblikovati Evropo. Ne zamudite svoje priložnosti, prijavite svoj projekt preko spletnega obrazca, ki ga najdete na tej povezavi, in se potegujte za dodatna sredstva zanj.

V prvi fazi selekcijskega procesa bodo nacionalne komisije izbrale najboljši projekt v vsaki izmed 27 držav članic, nato pa bo vseeveropska komisija med njimi izbrala tri zmagovalce. Nagrada za
najboljši projekt na ravni EU znaša 7500 €, druga nagrada 5000 €, tretja pa 2500 €, predstavniki vseh 27 izbranih nacionalnih projektov pa bodo konec maja 2022 povabljeni tudi na slovesno podelitev v Aachen.

Več o nagradi, podrobnejših pravilih in pogojih za prijavo, prijavnem postopku in prejšnjih zmagovalcih izveste na spletni strani nagrade, kjer najdete tudi rubriko s pogostimi vprašanji in odgovori. 

Za dodatna vprašanja so vam na voljo na youth@ep.europa.eu.

Vir: European Parliament Ljubljana