Kultura

Gledališke delavnice v Celju

22. 3. 2023 avtor: Rožle Oštir

V soboto, 25. marca bo v Mladinskem centru Celje potekala gledališko-filmska delavnica pod vodstvom Miha Slapnika, ki bo s tistimi, ki jih zanima odkrivanje sebe na odru in pred kamero, vsako soboto ob 13. uri uril gledališke in filmske veščine.

Gledališče nas spremlja na vsakem koraku našega življenja. Vsi v sebi nosimo igralske sposobnosti, saj smo že po naravi sistema pogosto prisiljeni igrati različne družbene vloge. Preko odkrivanja sebe in raziskovanja giba v prostoru lahko začnemo obvladovati različne življenjske situacije na odru in tudi v zasebnem življenju. Še najlepše je, če to odkrivamo v varnem okolju preko igre. Udeležence delavnice čaka ogromno igre, preko katere bodo odkrivali, kdo so in kaj vse jim nudi njihova kreativnost izražanja. Spoznavali bodo drug drugega in gib v prostoru. Preko vsega naštetega bomo urili svoje igralske sposobnosti.

Delavnico bo vodil Miha Slapnik, igralec in režiser, ki se z gledališčem ukvarja že vrsto let. Sprva je  kot igralec nastopil v mnogih amaterskih predstavah, v zadnjih letih pa se bolj posveča režiji. Je mentor starostno različnim amaterskih gledališkim skupinam. Poučuje tako osnovnošolce, srednješolce kot tudi odrasle.

Delavnice so brezplačne. Prijava možna preko e-mail naslova miha.slapnik12@gmail.com

Vir: Spletna stan Mladinskega centra Celje