Neformalno izobraževanje / Zabava in prosti čas

III. turnir Šentjurski vitezi prinesel nove zmagovalce

27. 6. 2024 avtor: Mladinski center Šentjur
Zaključek turnirja Šentjurski vitezi

V soboto, 8. junija, je potekal III. občinski turnir Šentjurski vitezi. Turnir je tradicionalni zaključek projekta Spoznaj svojo občino. Na turnirju so sodelovale Osnovna šola Dramlje, OŠ Hruševec, OŠ Franja Malgaja, OŠ Slivnica pri Celju in OŠ Planina pri Sevnici. Učenci z različnih šol so se ekipno pomerili v igri, ki združuje spoznavanje občine, strateško razmišljanje, načrtovanje in sodelovanje med tekmovalci.

Med šolskim letom se šentjurski osnovnošolci skozi delavnice in igro pripravljajo in učijo o občini znotraj razreda, ob koncu šolskega leta pa pokažejo svoje znanje tudi na tekmovanju. Letos se je na turnirju pomerilo petnajst učencev, po trije iz posamezne Šentjurske osnovne šole.

Dogodek smo otvorili s Šentjursko himno, skladbo dr. Benjamina Ipavca Domovini, ki jo je zapela zasedba učenk iz OŠ Slivnica pri Celju.

Učenke OŠ Slivnica med petjem Šentjurske himne - Domovini
Učenke OŠ Slivnica med petjem Šentjurske himne – Domovini, skladatelja Dr. Benjamina Ipavca.

Tričlanske ekipe petih osnovnih šol so se pomerile v poznavanju občine Šentjur skozi strateško družabno igro, ki poskrbi za zabavo, napete trenutke in veselje. Igra nas popelje nazaj v srednji vek, kjer igralci razpolagajo s svojim posestvom z gradom, nekaj zlatniki in petimi vojaki.

Ekipa strateško upravlja svoja posestva, se širi na nasprotnikova ozemlja, vlaga zlatnike v vojsko, gradi nove gradove, vasi, trge ali mesta in na ta način ogroža nasprotnike. Cilj je, da ekipa zavlada deželi, kot pravi vitez. Prenosni pokal Šentjurski vitez so si tokrat prislužila učenci Osnovne šole Slivnica pri Celju.

Vsi sodelujoči so prejeli priznanja za sodelovanje in praktične nagrade, ki jim jih je podelila vodja oddelka za družbene dejavnosti Občine Šentjur Judita Methans Šarlah.

Mladinski center Šentjur se zahvaljuje vsem šolam ter učiteljem mentorjem za sodelovanje in tekmovalcem za aktivno ustvarjanje dogodka. Tekmovalcem Osnovne šole Slivnica pri Celju pa izrekamo iskrene čestitke za zmago.

Zmagovalci iz OŠ Slivnica pri Celju.

Več slik je na voljo na povezavi.