Križišče mladosti
Obiščite naš Facebook Obiščite naš Instagram Obiščite naš TikTok Pisemska ovojnica

→ Aktivno državljanstvo

Soustvarjanje družbe in vplivanje na oblikovanje javnih tem in agende je še posebej pomembno za mlade, ki lahko s participacijo  oziroma soudeležbo na različnih področjih prispevajo k izboljšanju položaja mladih (sovrstnikov) v družbi. Aktivno državljanstvo je v veliki meri povezano s sodelovanjem v demokratičnih procesih okolja, v katerem živimo. Velik del učenja aktivnega državljanstva se dogaja izven izobraževalnega sistema, predvsem preko neformalnega učenja v različnih nevladnih organizacijah, mladinskih organizacijah, mladinskih centrih in mladinskih svetih lokalne skupnosti.

Aktiven državljan lahko postaneš tako, da se vključiš ali priključiš različnim mladinskim organizacijam in organizacijam za mlade ali s prijatelji v svojem lokalnem okolju sodeluješ pri oblikovanju programa in projektov mladinskega centra, mladinskega društva ali lokalnega mladinskega sveta, se udeležiš mednarodnih izmenjav in spreminjaš Evropo, postaneš prostovoljec, se udeležiš dialogov z odločevalci in podaš svoje mnenje ali predlog ali pa preprosto podpreš svoje prijatelje pri njihovih aktivnostih, kampanjah ali kakšni drugi zadevi, ki deluje pozitivno na družbo.

Na našem seznamu poišči različne mladinske organizacije in organizacije za mlade, ki ponujajo priložnosti za aktivno udejstvanje v družbi in tvojem okolju. Pridobiš lahko neprecenljive izkušnje in prijatelje za vedno.            

↓ Aktivno državljanstvo ↓ Aktivno državljanstvo ↓ Aktivno državljanstvo ↓ Aktivno državljanstvo