Mladinsko delo

Jutri poteka RAN Webinar o digitalni pismenosti iz prakse!

13. 12. 2022 avtor: Uredništvo

Jutri, 14.decembra 2022 bo med 14.30 in 16.30 potekal RAN Webinar o dogitalni pismenosti iz prakse – nadvih iz mladinskega dela.

Digitalna pismenost v praksi

Ta spletni seminar bo razpravljal o novostih in slabostih digitalnega sveta in gibanja mladih. Med pandemijo je bilo delo P/CVE neizogibno prestaviti na splet. Ker so mlajše generacije digitalni domorodci, je bilo za praktike izziv, kako slediti nenehno razvijajočim se trendom, narativom in jeziku na spletu. Vendar pa vključitev spletnega dela P/CVE ponuja tudi veliko priložnosti. Lahko na primer poiščemo ciljno skupino na spletu z uporabo posebnih orodij P/CVE, ki lahko identificirajo žarišča radikalizacije na internetu, internet ponuja priložnost, da posameznike izpostavijo alternativnim narativom in mnenjem zunaj njihovih odmevnih sob, ter družbenih medijev. Ponuja možnost interakcije in spoznavanja sveta mladih. Poleg te dodane vrednosti za preventivno delo spletno okolje ponuja tudi priložnosti za izstopno delo.

Zakaj se prijaviti?

Namen tega spletnega seminarja je razširiti znanje o digitalnem delu P/CVE, zbrano na prejšnjih srečanjih RAN, širšemu občinstvu. Cilj je pomagati izvajalcem razumeti digitalni svet v povezavi s svetom brez povezave ter ponuditi orodja in nasvete, kako ga vključiti v vsakodnevno delo P/CVE.

Webinar želi odgovoriti na nasleča vprašanja:

Spletni seminar bo v angleškem jeziku in bo potekal na WebExu. Prijavite se lahko z klikom na povezavo.