Kultura / Zabava in prosti čas

Kaj bo junija dogajalo v Hiši mladih?

5. 6. 2024 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina
plakat napovednika

Prvi poletni mesec se (vremensko) ni pričel nič kaj obetavno, a z dobro energijo in dobrimi dogodki ga bomo zagotovo izboljšali! Vabljeni v našo družbo! 

V juniju še posebej izpostavljamo:

Kultura 

Art market, 15. 6., Lavričev trg

Vabljeni na Lavričev trg v soboto, 15. junija, kjer se bodo v dopoldanskem času združili lokalni in drugi umetniki, ki se bodo predstavili s svojimi avtorskimi deli. Umetnosti se bodo pridružili tudi elementi ponovne uporabe, predstavili se bosta izmenjevalnica in center uporabnih predmetov.

Kaj pričakovati?

Spremljaje bo na art marketu potekal tudi manjši kulturni program, ulične ustvarjalne delavnice, nastopi mladih, recitiranje, glasba.

Vabljeni!

art_market___2_.png
Razstava BIT&BEAT, 1.-22. 6. 2024, Galerija Vipavski Križ

Na zadnji majski dan smo organizirali likovni extempore Bit&beat, namenjen mladim ustvarjalcem. Mladi so tudi letos ustvarjali v Vipavskem Križu, tokrat pod mentorstvom likovne umetnice Silve Karim. Ustvarjali so na temo ornament, navdih so črpali iz arhitekturnih in slikarskih del avstrijskega umetnika Hundertwasserja. Nastala so navdihujoča umetniška dela, ki bodo stene galerije v Vipavskem Križu krasila vse do 22. junija 2024.

Vabljeni k ogledu! 

IMG_20240531_160928.jpg
Otvoritev razstave Prebujenje, 18. 6., Galerija Hiše mladih

Gre za odprtje skupinske likovne razstave Likovnega laboratorija Doma na Krasu, z naslovom Prebujenje. Dela in razstava nastajajo pod okriljem mentorice Damjane Štrukelj, prof. lik. umet. Otvoritev razstave bo tokrat izjemoma potekala v torek, 18. 6., ob 11. uri. Vabljeni!

Literarni večer: Predstavitev knjige Otok pozabe, avtorja Bojana Bizjaka

Bojan Bizjak je pisatelj, ki prihaja iz Ajdovščine. Svoj najnovejši roman Otok pozabe, ki so ga s svojimi prispevki obogatili tudi Jolanda Lesnik, Dominik Kobol, Laura Brataševec, Peter Krkoč in Matjaž Stibilj, bo javno predstavil v Hiši mladih, 19. 6., ob 20. uri.

Dogodek bo oplemenitil tudi glasbeni nastop Petra Krkoča, nekdanjega člana glasbene skupine Skalp.

Na dogodku bo prostor za pogovor in sproščeno druženje z avtorjem in ostalimi ustvarjalci. Lepo vabljeni!

bukla-2.jpg

Prosti čas

Ulična delavnica, 11. 6., okolica ajdovskih šol in igrišča 

Z Mladinskim svetom Ajdovščina se odpravljamo na teren, med mlade, kjer se bomo na interaktiven in zanimiv način predstavili, mladim ponudili številne možnosti prostovoljskega dela in aktivnega udejstvovanja v naših organizacijah ter jih z lepo besedo pospremili do zaključka šolskih dni.

Družili se bomo v bližini ajdovskih šol in na igrišču, med 10. in 12. uro.

Vabljeni! 

IMG_20230928_170138.jpg
Čustveni fitnes z zvočno terapijo, Hiša mladih, 13. 6.

V juniju pripravlja Nevenka Žejn zaključno srečanje čustvenega fitnesa pred počitnicami, tokrat v nekoliko drugačni obliki.

DSC_8201.jpg

Čustveni fitnes z zvočno terapijo bo v četrtek, 13. 6., ob 18.30, v prostorih Hiše mladih.

Lepo vabljeni!

SCHOOL’S OUT: koncert ob zaključku šolskega leta

Mladino med 14. in 18. letom vabimo, da se nam pridruži na zabavi, na kateri se bomo poslovili od šolskih klopi!

Kdaj? 21. 6. 2024, 19.00

Kje? Pale, Ajdovščina

Gre za zadnjo zabavo v sklopu projekta Matineje – zabave za premlade, ki jo organizirajo učenci zadnjih razredov OŠ in dijaki SŠ za svoje sovrstnike. Zabava poteka v varnem okolju mladinskega centra, brez alkohola in drugih škodljivih substanc. Namenjena je mladim med 14. in 18. letom, kot nagrada za uspešen zaključek šolskega leta.

Na dogodku bo nastopilo več lokalnih glasbenih skupin (Enginetail, Freefall, Mačji kwt in Nightwolves), kot glavna bo nastopila domača skupina Gartrože. Dogodek bo povezoval DJ Samo.

Na dogodku se bo prodajalo brezalkoholno pijačo in hrano. Lepo vabljeni!

school_s_out__1_.png
Mladinski tabor, 26.–28. 6., Hiša mladih

V našo družbo vabimo mladino (15-18), ki bi rada prve počitniške dni preživela aktivno, ustvarjalno in v družbi sovrstnikov. Obljubljamo pester in zabaven program, ki bo vključeval raznorazne delavnice s področja ustvarjalnosti, gibanja, zdravja, teambuildinga in socialnih veščin, jutranje in večerne animacije, okoliške izlete ipd. 

Termin mladinskega tabora: 26.–28. 6. 2024

Cena mladinskega tabora: 45 evrov

V ceno mladinskega tabora je zajeto bivanje v Mladinskem hotelu Ajdovščina, pet obrokov na dan, material in animacijski program.

Tabor bo mladim nudil možnost kvalitetnega preživljanja prostega časa z delavnicami s področja ustvarjalnosti, gibanja, zdravja, teambuildinga in socialnih veščin, jutranje in večerne animacije ipd. 

Prijave sprejemamo do 16. 6. 2024 s spodnjim obrazcem

poletje_2024.png
Počitniško varstvo za otroke med 6. in 10. letom

Počitniški program ponuja raznolik nabor aktivnosti – gibanje, ustvarjanje, igro in druženje v prostorih naše Hiše ter v njeni zeleni okolici. 

Termini počitniškega varstva:

Počitniško varstvo bo potekalo od 7. do 16. ure. 

Cena: Cena tedenskega varstva znaša 35 evrov, s kosilom 70 evrov. V primeru, da vpisujete dva ali več sorojencev, znaša varstvo za drugega otroka 25 evrov.

Prijave zbiramo še junija izključno prek izpolnjene prijavnice poslane na elektronsko pošto info@mc-hisamladih.si ali osebno dostavljene v prostore Hiše mladih Ajdovščina. Prijavnico lahko dobite tudi v fizični obliki v naši pisarni na naslovu Cesta IV. prekomorske 61a, 5270 Ajdovščina.

Prosta mesta se že polnijo, vabljeni k prijavam!

Dogodki hišnih organizacij

Za več informacij smo vam na voljo na info@mc-hisamladih.si, spremljajte nas tudi na Facebooku in Instagramu.