Zabava in prosti čas

Kaj počnejo mladi v Ormožu?

4. 8. 2020 avtor: Mladinski center Ormož

Tudi letos je kljub oviram, ki jih prinašajo ukrepi za preprečevanje širjenja korona virusa, ponudba poletnih aktivnosti za mlade v Ormožu pestra, bogata in večinoma brezplačna. Da bi se vsi, ki želijo aktivno preživeti poletne dni, čim bolje znašli in izkoristili raznolike priložnosti, je Mladinski center Ormož za mlade tudi letos zbral informacije in oblikoval Počitniški kompas 2020, vodnik po dogajanju.

Mladi imajo možnost počitniške dni preživeti na športnih ali planinskih taborih, na festivalskih dogajanjih Grossmannovega festivala filma in vina ter festivala Kluba ormoških študentov O.F.A.K., izbirajo lahko med številnimi ustvarjalnimi, poučnimi ali zabavnimi delavnicami, ki jih pripravljajo lokalne ustanove in društva. Največ aktivnosti za mlade pripravljajo na Ljudski univerzi Ormož, kjer deluje enota Mladinski center Ormož. Tam se izvajata tudi programa g(R)ajski center za družine ter projekt Zdravo okolje za zdravo mladino.

Poletje so začeli s prav posebnim orientacijskim kvizom, kjer so moči združili z Rokometnim klubom OrmožŠportno šolo Dada in Quiz by Timon ter pripravili nepozabno športno-kvizarsko dogodivščino za vse generacije. Do sedaj so uspešno izvedli tečaj “English Week”, kjer so mladi na zabaven način izpopolnjevali svoje znanje angleščine, dvodnevno spoznavanje kreativnih možnosti uporabe grafičnih tablic, izvedena je bila plesno navijaška poletna šola, delavnice joge, vodnih iger, gibalnih uric, glasbenih pravljic z Orffovimi inštrumenti, čakajo pa jih še Poletna šola arhitekture, joga pod krošnjami, grajski dnevi, kiparska delavnica, Dravski dan, plesno poletje s hip-hop, jazz balet in “show dance” gibi. Ob tem so uspešno izvedli in zaključili tudi prvo usposabljanje “Vodja projektov” v okviru projekta Katalizatorji – zaposlovanje mladih za družbene spremembe, v katerem Mladinski center Ormož sodeluje s Sindikatom Mladi plusMladinskim centrom Dravinjske dolineKulturno izobraževalnim Društvom Pina in Mladinskim centrom Postojna.

Pestro poletje bodo zaključili v petek, 28. avgusta, z enodnevnim festivalom Mladi Ormož, nato pa aktivno vstopili v september s pestrim mladinskim jesenskim programom.

Vir in foto: Mladinski center Ormož