Izobraževanje

Kako lahko bolje implementiramo mladinsko informiranje v naše delo?

17. 10. 2023 avtor: Društvo študentski kulturni center – ŠKUC
plakat

V organizaciji Ljubljanske mreže info točk bo 13. 11. 2023 potekalo usposabljanje za mladinske delavce_ke, ki bi v svoje delo želeli implementirati ali izboljšati ponudbo mladinskega informiranja.

Svet mladih je vedno bolj zasičen z informacijami, niso pa vse verodostojne in uporabne. Vloga mladinskih informatorjev in informatork je, da so informacije, ki so na voljo mladim, njim prilagojene, razumljive in kakovostne.

Mladinsko informiranje je osrednja naloga mladinskega dela, ki vključuje mnoge aktivnosti, kot so informiranje, svetovanje, vodenje in usposabljanje, mreženje in povezovanje s specializiranimi ponudniki storitev.

Na usposabljanju bodo imeli udeleženci_ke priložnost reflektirati svoje delo na področju informiranja mladih, iskati načine, kako ga izboljšati in se spoznati s primeri dobrih praks na lokalnem, nacionalnem in evropskem nivoju. Prav tako bo izobraževanje nudilo priložnost, da si udeleženke_ci med seboj izmenjajo svoje izkušnje in znanje ter se povežejo z organizacijami, ki že izvajajo mladinsko informiranje.

Usposabljanje je brezplačno. Namenjeno je vsem, ki se z mladinskim delom ukvarjajo ali pa so kako drugače vpleteni v delo z mladimi in bi v svojo prakso želeli dodati še aspekte mladinskega informiranja.

Prijave na povezavi zbiramo do 5. novembra.

Podrobno časovnico prejmete na mail po prijavi. Po izobraževanju bo potekala projekcija filma o Ljubljanski mreži info točk in neformalno druženje. Projekcija in druženje sta odprta za splošno javnost in bosta potekala med 15.00 in 16.30 v galeriji Škuc.