Kultura / Zabava in prosti čas

Koncert The Homegrowns – Reggae in ska ritmi preplavili Krško

12. 3. 2024 avtor: Zavod za mladino in šport Krško
skupina

V Zavodu za mladino in šport Krško smo v soboto, 24. 2. 2024, gostili reggae skupino The Homegrowns.

Kdo so The Homegrowns?

The Homegrowns je vedno razvijajoč se projekt jamajške glasbe s koreninami v zaspanem mestu Radeče in vejami po celotni Sloveniji. Prvi zametki skupine segajo v december 2019, ko je radeško-celjski warmup riddim band na Jamajški Noči spremljal MC Krebla, Harisa Piltona in Tadimana.

Bend primarno ustvarja avtorsko glasbo v stilih jamajške glasbe z besedili v slovenskem in angleškem jeziku, vsak član zasedbe pa z lastnim in zelo raznolikim glasbenim okusom začini tradicionalni zvok Jamajke, brass sekcija pa odlično obogati zven banda. Postregli so z glasbo različnih žanrov, in sicer reggae, rocksteady, ska in dub.

Radeška trio zasedba je proti koncu 2020 začela s snemanjem avtorskega materiala, vmes pa zaman iskala pot do igranja pred publiko, v živo. V marcu 2022 so izdali tri single, ki je zasedbi prinesla novo energijo, sodelovanje z novimi glasbeniki in dokončne formacije v bend na prvem lokalnem koncertu na Pristavi Počakovo.

Leto 2023 je bend izstrelil na sceno s koncerti na lokalni sceni, gostovanji po celi državi in na domačem festivalu Roots In The Woods. Vrhunec sezone so dosegli z nastopom na Natural Mystic Festival v Srbiji. Člani prihajajo iz Zasavja in Posavja, za seboj pa imajo ogromno izkušenj z igranjem v različnih sestavih.

Veseli smo, da smo skupino The Homegrowns lahko gostili v naši dvorani v Zavodu za mladino in šport Krško. Ustvarili so res čaroben vajb, nam se je pa plesalo še cel vikend! Zanimivo je bilo tudi slišati harmonije toliko inštrumentov na odru ZMŠ-jeve dvorane!

V ZMŠ Krško približno dvakrat na mesec organiziramo različne koncerte. Prizadevamo si, da povabimo glasbene ustvarjalce iz različnih žanrov, saj tudi mladi v našem okolju poslušajo raznovrstno glasbo. Do konca aprila bomo gostili bende in posameznike iz rock, punk in rap scene. Eni lokalni, drugi od dlje. Vsi pa so zagotovo odlični!

Ne zamudi naslednjega koncerta, oglej si naš koledar!

The Homegrowns v ZMŠ KK 1

Vir: Blaž Markošek, ZMŠ Krško
Foto: Blaž Markošek in Andraž Dostal, ZMŠ Krško